Ήττα των Εργατικών στο Κουίνσλαντ

Αν και επικράτησε το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (Liberal National Party) στις πολιτειακές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στο Κουίνσλαντ, εντούτοις η νίκη του δεν ήταν τόσο ευρεία όσο πρόβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

Έτσι η συντηρητική παράταξη, με ηγέτη τον David Crisafulli, που αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της πολιτείας, επανέρχεται στην εξουσία μετά από δέκα χρόνια.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη εκλογική νίκη του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος στο Κουϊνσλαντ, στα τελευταία 40 χρόνια.

«Για την πολιτεία μας ξεκινά μια νέα εποχή» ε είπε αργά τη νύχτα του Σαββάτου, στους οπαδούς της παραταξης που πανηγύριζαν, ο κ. Crisafulli.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Steven Miles, δήλωσε νωρίτερα πως «το Εργατικό κόμμα δεν κέρδισε αρκετές έδρες για να έχει αυτοδυναμία» αλλά δεν είχε αποδεχθεί την ήττα του.

«Πιάνουμε αμέσως δουλειά και θα κάνουμε αυτό που είπαμε ότι θα κάνουμε. Έχουμε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες του Κουίνσλαντ. Σκοπεύουμε να το τιμήσουμε», δήλωσε ο κ. Crisafulli.

Αν και η καταμέτρηση συνεχιζόταν την Κυριακ, το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα φερόταν να εξασφάλιζε 48 έδρες (χρειαζόταν 47 για να κερδίσει) έναντι 30 των Εργατικών, άλλες τέσσερις έδρες πήγαν σε ανεξάρτητους, οι Πράσινοι φαίνεται να «καταποντίστηκαν» και να χάνουν τις δυο έδρες τους, ενώ 11 έδρες ήταν αμφίβολες.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η ήττα των Εργατικών στο Κουϊνσλαντ μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για την Εργατική Ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Anthony Albanese όταν θα γίνουν οι εθνικές εκλογές καθώς οι ψηφοφόροι “ξέσπασαν” στο πολιτειακό Εργατικό κόμμα.

Κέρδισε η Charis Mullen

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η ομογενής Charis Mullen (κόρη της Καίτης Ναούμη και του γνωστού εκφωνητή της SBS Λεωνίδα Ναούμη) διατηρεί άνετα την έδρα της.

Η κα Mullen, που ήταν υπουργός στην τελευταία Εργατική κυβέρνηση, έλαβε περίπου 61.5% (μετά και την δεύτερη καταμέτρηση) στην έδρα Jordan που κατέχει.

Η Charis Mullen (Χαρίκλεια Ναούμη-Mullen) είναι παντρεμένη με τον Sean Mullen και έχουν δύο κόρες.

Η κα Mullen ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της που την στήριξη και την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Η Charis Mullen. Φώτο: Facebook/ Charis Mullen MP

The post Ήττα των Εργατικών στο Κουίνσλαντ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.