Αγγιξε την τελειότητα

Αλμα πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός που κάνοντας σχεδόν το τέλειο παιχνίδι επικράτησε με 3-0 της ισπανικής Λας Πάλμας και ψάχνει 2 σετ την άλλη εβδομάδα στα Κανάρια Νησιά.

«Δεν έχει τελειώσει τίποτε καθώς πρέπει να παίξουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είδατε. Ομως είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμού μέχρι τον επαναληπτικό» τόνισε ο ιταλός τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας που είδε τους παίκτες του να κάνουν κατάθεση ψυχής απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης πέρυσι που είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

«Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που είχε φτάσει ψηλά πέρυσι στη διοργάνωση. Για αυτό η νίκη είναι πολύ σημαντική, αλλά θα χρειαστεί να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% στην έδρα τους για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την πρόκριση. Είναι μια ομάδα που έχει αρχίσει ήδη τα παιχνίδια της στην ισπανική λίγκα και συνεπώς πιο έτοιμη από εμάς» πρόσθεσε ο – μακράν του δεύτερου – mvp του χθεσινού αγώνα, ο Αλεξάντερ Ατανασίεβιτς (13π.) που ήταν ο άνθρωπος που τελείωσε τόσο το κρίσιμο δεύτερο σετ (ψυχολογίας και όχι μόνο) όσο και τον ίδιο τον αγώνα καταφέρνοντας να διασπάσει τριπλό θεόρατο μπλογκ στην τελευταία φάση του ματς.

Το ματς

Οι Ερυθρόλευκοι μετά το 1-0 (25-21) έμειναν ζωντανοί στο θρίλερ του δεύτερου σετ. Αν και έχασαν πέντε σετ μπολ και οι Ισπανοί μάλιστα πέρασαν μπροστά στο σκορ με 30-29, αρχικά ο Παγένγκ και στη συνέχεια ο Ατανασίεβιτς ανέλαβαν δράση. Δύο σερί μπλοκ του σλοβένου κεντρικού έκαναν το σκορ 31-30 για να ακολουθήσει άσος του σέρβου διαγώνιου για το 32-30 και το 2-0, όπως έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και στον τελευταίο πόντο του παιχνιδιού (25-23).

Ο Δημήτρης Τζούριτς (9π.) επανήλθε από τον τραυματισμό του με μεστό παιχνίδι (8/8 τελειωμένες επιθέσεις) ενώ οι Γκόρντον Πέριν (13π.), Ραφαήλ Κουμεντάκης (12π.) και Αλεν Παγένγκ (11π.) ήταν εξαιρετικοί. Οι Μπεζέρα (16π.) και Ράμος (11π.) κορυφαίοι των φιλοξενούμενων.

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσους, 50 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων και της Λας Πάλμας προήλθαν από 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.