Αγχώθηκε αλλά… βρήκε την πρώτη της νίκη στο Champions League η Μίλαν

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν βασικός με την Μπριζ, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά για την Μπριζ. Οι Βέλγοι προσπάθησαν, αλλά με παίκτη λιγότερο για ολόκληρο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά κόντρα στη Μίλαν. Οι πιο έμπειροι Ιταλοί επικράτησαν με 3-1 και κατάφεραν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση μετά τις ήττες από Λίβερπουλ (1-3) και Λεβερκούζεν (1-0).

Η νίκη είναι πάνω από όλα, αλλά οι Μιλανέζοι είχαν κι άλλο λόγο να πανηγυρίζουν.

Τον είδαμε στον τελικό του Youth League που η Μίλαν έχασε με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Ο Φραντσέσκο Καμάρντα όχι μόνο μπήκε σε αποστολή του μεγάλου Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έπαιξε κιόλας γράφοντας ιστορία. Μπήκε αλλαγή στο 75’ και σε ηλικία 16 ετών και 226 ημερών είναι πια ο νεότερος Ιταλός παίκτης που κάνει ντεμπούτο στο Champions League (και TOP-7 οποιασδήποτε εθνικότητας).

Σκόραρε από το κόρνερ ο Πούλισικ

Μέσα σε όλα; Είχαμε 22 χρόνια να δούμε γκολ από απευθείας κόρνερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είδαμε δυο τους δέκα τελευταίους μήνες. Ένα από τον Ντι Μαρία πέρυσι και τώρα από τον Πούλισικ. Παράλληλα, ήταν το δεύτερο του Αμερικάνου κόντρα στην Μπριζ μετά από εκείνο που είχε πετύχει ως παίκτης της Ντόρτμουντ το 2018.

Οι Βέλγοι δεν το παράτησαν το ματς. Ισοφάρισαν με τον Σαμπέ στο 51’. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά στο UEFA Champions League που μια φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε εναντίον της Μίλαν παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Δεν βρήκαν αντίδοτο στον Ολλανδό Ραϊντερς και γνώρισαν φυσιολογικά την δεύτερη φετινή τους ήττα στη διοργάνωση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Τόσα γκολ μπήκαν στο «Σαν Σίρο», αλλά η αποβολή του Ονιεντίκα στο 40’ άλλαξε το ματς. Με δέκα παίκτες για 50 λεπτά όσο καλή κι αν ήταν η Μπρίιζ δύσκολα θα άντεχε.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Προφανώς ο Τιγιάνι Ραϊντερς με τα δυο γκολ που πέτυχε μέσα σε έντεκα λεπτά και έβγαλε τη Μίλαν από το αδιέξοδο.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Είναι σε όλες τις αρνητικές κατηγορίες. Η Μπριζ αν έπαιζε δίχως αριθμητικό μειονέκτημα θα το πάλευε το ματς. Ο Ονιεντίκα πήρε την κόκκινη και τα χάλασε όλα. Πατάτα μεγάλη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Δεν είχε πολλά προβλήματα ο Φέλιξ Τσβαϊερ. Αν είχε αμφιβολίες για κάποιες φάσεις τον βοήθησαν τα πατριωτάκια του από το VAR και γλύτωσε πολλούς πονοκεφάλους.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Είχε δουλίτσα ο Κρίστιαν Ντίνγκερτ. Βρήκε την κόκκινη του Ονιεντίκα για το πάτημα πάνω στον Ρέιντερες και κατακύρωσε και το γκολ της Μπριζ. Ακύρωσε αυτό του Καμάρντα στο 87’ και του χάλασε ένα ονειρικό ντεμπούτο.

ΣΚΟΡΕΡ: 34’ Πούλισικ, 61’, 71’ Ραϊντερς – 51’ Σαμπέ

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Ερναντές, Έμερσον, Τομόρι, Γκάμπια (83′ Τιό), Φοφανά (75’ Μούσα), Ράιντερς, Λόφτους Τσικ (60’ Οκαφόρ), Πούλισικ, Λεάο (60’ Τσουκβουέζε), Μοράτα (75’ Καμάρντα)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Ορντόνιεθ, Μέχελε, Σέις (46’ Σαμπέ), Ταλμπί (46’ Φέτλεσεν), Ντε Κάιπερ, Γιασάρι (83′ Νίλσεν), Ονιεντικά, Φανάκεν, Τζόλης (70’ Σκοβ Όλσεν), Γιουτγκλά (70’ Σκόρας).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Η Μίλαν στις 5/11 παίζει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ενώ η Μπριζ υποδέχεται την Άστον Βίλα στις 6 του Νοέμβρη.