Αδιόρθωτη εικόνα και χαμένες ευκαιρίες

Με είκοσι λεπτά καλού ποδοσφαίρου και με πίεση στο τελευταίο τριαντάλεπτο, είναι δύσκολο σε ευρωπαϊκό επίπεδο να πάρεις νίκες. Ακόμα και αν απέναντί σου είναι μια ομάδα χαμηλού επιπέδου, όπως η Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στη Βοσνία και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Μπακασέτα νωρίς, είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να βρει γρήγορο γκολ. Και μάλιστα ένα γκολ ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια. Από τη μεσαία γραμμή ξεκίνησε η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, με Μλαντένοβιτς, Σπόραρ, Τζούρισιτς να αλλάζουν πολύ γρήγορα την μπάλα, ο σέρβος αριστερός μπακ γύρισε την μπάλα για τον Μπακασέτα που πλάσαρε με τη μία λίγο πίσω από το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ομως η υπεροχή του κράτησε μέχρι τη συμπλήρωση του εικοσάλεπτου. Από εκεί και έπειτα η Μπόρατς Μπάνια Λούκα πήρε τα ηνία, χωρίς πάντως να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.

Ναι μεν είχε αρκετές τελικές, τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με εννιά προσπάθειες συνολικά, αλλά είχε μόλις μία καλή ευκαιρία: ένα φάουλ του Ντεσπότοβιτς στο 26′ που έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που όχι μόνο απείλησε, αλλά σκόραρε κιόλας στην επόμενη καλή στιγμή της Μπόρατς. Στο 50′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Ντεσπότοβιτς σηκώθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να γυρίσουν το ματς, αλλά ο Ντραγκόφσκι με εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ερέρα.

Επέστρεψε

Ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου τα ηνία από το 60′ και μετά, άρχισε να πιέζει και με τις αλλαγές του Αλόνσο (έφερε από τον πάγκο Ιωαννίδη, Τετέ, Μαντσίνι, Ουναΐ) έγινε πιο επιθετικός και πολύ πιεστικός, κλείνοντας την Μπόρατς στο μισό γήπεδο. Στο 62′ έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Σπόραρ βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά πλάσαρε άουτ. Δέκα λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τετέ πήγε να βάλει το γκολ της βραδιάς με μια βολίδα έξω από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι.

Η τελευταία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ύστερα από σέντρα του Ουναΐ ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Βούκσεβιτς (67′ Κβρζιτς), Μάιγερς, Καρόλινα, Σκόρουπ (67′ Νικόλοφ), Ογκρινετς, Κουλάσιν, Σάβιτς (88′ Τσάβιτς), Σρέτσκοβιτς (77′ Χρέλια), Ντεσπόντοβιτς (88′ Μάρτσετιτς).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ινγκασον, Σένκεφελντ, Τσέριν (65′ Ουναΐ), Μαξίμοβιτς (78′ Αράο), Πελίστρι (65′ Τετέ), Μπακασέτας (78′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης).