Ακριβότερος ο καφές φίλτρου

Εντονος είναι ο ανταγωνισμός στην αγορά καφέ τον τελευταίο χρόνο, με τις επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα να προσπαθούν να διατηρήσουν τους πελάτες τους, επιμερίζοντας τις αυξήσεις στα κόστη. Ανάλογα με την πόλη, οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν τον καφέ που παραγγέλνουν μέσω delivery έως και 4 ευρώ, με τις τιμές να παρουσιάζουν αυξήσεις στις ελάχιστες τιμές, ενώ ακριβότερος αναδεικνύεται ο καφές φίλτρου.

Σύμφωνα με έρευνα τιμών της Pricefox.gr, που πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας delivery στις έξι μεγαλύτερες πόλεις, ο καφές φίλτρου είναι ο ακριβότερος. Αντίθετα, ο φθηνότερος καφές είναι ο ελληνικός. Στην Αττική οι τιμές του καφέ φτάνουν έως τα 3,5 ευρώ, με τον φίλτρου να είναι μακράν ο ακριβότερος, ενώ ο φθηνότερος είναι ο ελληνικός στο 1,30 ευρώ. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα μαγαζιά με τις υψηλότερες τιμές ήταν πιο συντηρητικά το 2024 και μείωσαν τις υψηλότερες τιμές τους από 0,10 έως 0,65 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ακριβότεροι καφέδες είναι ο φίλτρου και ο φρέντο καπουτσίνο, με τιμές έως 3 ευρώ. Αντίθετα, ο ελληνικός μαζί με τον εσπρέσο, που είναι οι φθηνότεροι, παρουσίασαν αυξήσεις στις χαμηλότερες τιμές τους κατά 0,40-0,50 ευρώ. Στην Πάτρα, ο ακριβότερος καφές είναι ο φίλτρου, με τιμή 2,50 ευρώ, ενώ φθηνότεροι παραμένουν ο ελληνικός και ο εσπρέσο, με αυξήσεις στις ελάχιστες τιμές τους στο 1,40 ευρώ, από 1 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα την προηγούμενη χρονιά. Στον φρέντο, η μέγιστη τιμή φτάνει τα 2,03 ευρώ.

Στη Θεσσαλία

Οσο για τη Λάρισα, την ελληνική Πόλη του Καφέ, σχεδόν όλες οι τιμές φαίνεται να έχουν αυξηθεί. Ο ακριβότερος καφές στη Λάρισα είναι ο φρέντο καπουτσίνο στα 2,80 ευρώ, αυξημένος κατά 0,40 ευρώ από πέρυσι, ενώ φθηνότεροι είναι ο εσπρέσο και ο ελληνικός στο 1,50 ευρώ. Στον Βόλο, ο καφές φίλτρου φτάνει τα 2,90 ευρώ, ακολουθούμενος από τον φρέντο καπουτσίνο, με αύξηση 0,30 ευρώ από πέρυσι, στα 2,80 ευρώ, ενώ ο ελληνικός καφές διαμορφώνεται στο 1,30 ευρώ. Τέλος, στην Κρήτη, ο καφές φίλτρου κατακτά την πρωτιά ως ο ακριβότερος, στα 2,70 ευρώ, ενώ ο φθηνότερος είναι και πάλι ο ελληνικός, στα 1,60 ευρώ.