Αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ

Πέρασε καιρός. Είναι γεγονός. Οι γνωρίζοντες είχαν να το λένε στα ενδότερα της ΑΕΚ πως η «νέα κατάσταση», αυτή με τον Μάριο Ηλιόπουλο στο τιμόνι της, δεν έφερε δομικές αλλαγές. Ισως ένα «μάτι» στα οικονομικά να ήταν δικό του. Αφήστε που αρκετοί επιμένουν πως το πρώτο διάστημα μετά την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης γνώριζε ή ενημερωνόταν για τα λειτουργικά έξοδα ή τις όποιες δαπάνες.

Και σταδιακά, οι σελίδες του βιβλίου γυρίζουν γρηγορότερα σε μια διαδικασία που θέλουν οι πάντες στην ΑΕΚ να φέρει τους λιγότερο δυνατούς τριγμούς. Ανεξάρτητα με τη σχέση που είχε η προηγούμενη ηγεσία με τον Ματίας Αλμέιδα, ο Ηλιόπουλος θέλησε να κάνει άνοιγμα στον αργεντινό προπονητή. Δεν ήταν κάτι το εύκολο ούτε τόσο απλό. Ο Αλμέιδα που συνήθως τοποθετείται για πολλά, κράτησε αυτό που συνήθως ορίζεται ως «ουδέτερη στάση». Ούτε κάποιο σχόλιο έκανε κι ας έφυγε αυτός που τον έφερε και ανανέωσε το συμβόλαιο μαζί του. Οσο για τον Ηλιόπουλο, τηρεί τα συμφωνηθέντα και θέλει να προχωρήσει με τον εκρηκτικό στις αντιδράσεις του, Αλμέιδα. Οι μεταγραφές; Εδώ είχαμε την αποτυχία του Κονέ να υπογράψει ή να τελειώσει την απόκτηση του Φοφανά και την επιτυχία του Τζιμπούρ να πείσει τον Μαρσιάλ να έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ύψος του ποσού ή οι προτάσεις φάνταζαν υπέρογκες σε ένα καλοκαίρι γεμάτο υπερβολές, αλλά συνήθως έτσι συμβαίνει όταν κάποιος νιόφερτος στα κοινά θέλει να πείσει πως μπορεί να δώσει ώθηση και βέβαια να γλυκάνει τους οποαδούς. Με όλο αυτό το σκηνικό, έκλεισε η πόρτα και στον Γιάννη Παπαδόπουλο. ‘Η την έκλεισε ο ίδιος; Ουδείς μπορεί να το βεβαιώσει με σιγουριά, αλλά ένας κομβικός παίκτης της περασμένης διοικητικής κατάστασης, αποχώρησε. Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος «αναγκάστηκε» να μεταβεί δύο φορές μέσα σε λίγα 24ωρα στο προπονητήριο ώστε να πείσει τους παίκτες πως τίποτα δεν αλλάζει και πως είναι εκεί για όλους.

Τουλάχιστον μιλά συχνά πυκνά ο πρόεδρος: τη μια βάζει πρόστιμα μετά τα στραπάτσα, τώρα είναι κοντά στους πρωταγωνιστές. Και κυρίως δείχνει διάθεση να αλλάξει τα πράγματα και να προχωρήσει με δικά του πρόσωπα στη νέα εποχή της. Είναι αυτό που λέει «προσδεθείτε». Μάλλον, στο εξής, δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανένα. Λες και πέρασε μια νοητή γραμμή και έναν χρονικό ορίζοντα-μεταίχμιο. Το ποιοι θα μπουν στο οργανόγραμμα και κυρίως ποιοι θα αποχωρήσουν ή θα ψαλιδιστούν οι αρμοδιότητές τους, μικρή σημασία έχει. Η κεφαλή δίνει τον τόνο.