Αλλη ομάδα

Η παρουσία του Μουσταφά Φαλ (που ακόμα δεν είναι στο 100%) αλλάζει προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε και χθες απέναντι στον Αρη.

Οι Ερυθρόλευκοι που μπήκαν… αφιονισμένοι και πάλι στο γήπεδο (όπως και με τη Ζαλγκίρις) εξασφάλισαν τη νίκη διά περιπάτου με 102-72, αλλά την παράσταση έκλεψε ο γάλλος σέντερ που πήρε περισσότερα λεπτά απ’ ό,τι την περασμένη Παρασκευή κόντρα στη λιθουανική ομάδα.

«Ναι, είναι φανερό ότι μας αλλάζει προς το καλύτερο καθώς δεν είναι μόνο η άμυνα αλλά και το ότι πασάρει εξαιρετικά. Σιγά σιγά επιστρέφει και ο Μιλουτίνοφ και θέλουμε να είμαστε όλοι καλά» είπε ο κόουτς των Ερυθρόλευκων Γιώργος Μπαρτζώκας που είδε την ομάδα του να έχει 16 από τις 27 συνολικά ασίστ από το πρώτο μέρος, να προηγείται 32-15 στο πρώτο δεκάλεπτο και να αναγκάζει τον τεχνικό του Αρη Γιάννη Καστρίτη να στείλει ακόμα και παίκτη του στα αποδυτήρια (Λευτέρης Μαντζούκας) μέσα στον αγώνα.

«Μας σεβάστηκαν και με το παραπάνω με τον τρόπο που έπαιξαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος σε ένα παιχνίδι που έχει τέτοια διαφορά. Απλά επειδή είμαστε μια νέα ομάδα, ακόμα και με άσχημο ξεκίνημα, πρέπει να μένουμε ενωμένοι. Ηταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα πράγματα» παραδέχτηκε ο κόουτς Καστρίτης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ πρόλαβε σε 20 λεπτά να σημειώσει 22 πόντους (5 ρ., 1 ασ., 2 κλ. για 31 μονάδες στο ranking) αλλά η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Μόουζες Ράιτ (23 π., 7 ρ.).

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική πριν από το αυριανό ευρωπαϊκό της παιχνίδι με τη Βόννη στη Γερμανία και έκανε περίπατο απέναντι στην Καρδίτσα (96-65) στη Sanel Arena στα Ανω Λιόσια με κορυφαίους τους Σι Τζέι Μπράις και Πρέντις Χαμπ, ενώ ο Κουζμίνσκας πρόσθεσε 15 πόντους. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων ξεχώρισαν οι Νέιτ Γουότσον και Λεωνίδας Κασελάκης με 17 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

¢ Tο Περιστέρι νίκησε τον Πανιώνιο με 82-72. Απόψε (20.15 – ΕΡΤ3) στην Πάτρα κλείνει η 2η αγωνιστική με τον αγώνα Προμηθέα – Λαυρίου.