Ανδρουλάκης: Κρίνεται ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που θα δείξει την έξοδο στον Μητσοτάκη

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα πραγματοποίησε σε κλίμα πανηγυρικό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε εκ νέου το διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης, διαμηνύοντας πως αυτή την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, θα κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, που θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να πετάξει τα «καρφιά» του για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και τις ηχηρές απουσίες των Καραμανλή και Σαμαρά: «Δείτε πώς γιορτάσαμε τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο. Ενωμένοι, όλοι οι πρόεδροι και ο κόσμος. Δείτε πώς γιορτάζει σήμερα η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε, στρέφοντας τα «πυρά» του προς την Κουμουνδούρου: «Δείτε πώς έγιναν οι δικές μας διαδικασίες και τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν κάναμε μεταγραφές για την ανανέωση. Επενδύσαμε στα νέα παιδιά. Προχωρήσαμε με πολιτκή αυτονομία και απέναντι στους αντιπάλους μας και απέναντι στα συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Νόμιζαν ότι θα είμαστε ένα κόμμα συμπλήρωμα, αλλά τα σχέδιά τους ανατράπηκαν. Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες και τα μέλη και φίλους της παράταξης «να βλέπουμε όσα έγιναν στο παρελθόν ως πυξίδα για το μέλλον. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει αρχές και αξίες. Αγωνιστήκαμε 2,5 χρόνια μέσα και έξω από τη Βουλή, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. Είδαμε ξανά μετά από πολλά χρόνια πράσινο στον χάρτη. Δεν είμαστε πια κόμμα νοσταλγίας, επαναφέραμε το ιστορικό μας σήμα, τον ήλιο. Φτιάξαμε ένα κόμμα ανοικτό. Να το πω απλά, οι νίκες ήταν πολλές, σε αυτοδιοίκηση και επιμελητήρια. Με έναν απλό τίτλο, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά. Εμείς που κάναμε τα πρώτα βήματα της επιστροφής, εμείς μπορούμε να κάνουμε το άλμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις 6 και 13 Οκτώβρη κρίνεται ήθος, ύφος και προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης

«Έξι και 13 Οκτωβρίου κρίνεται ήθος, ύφος και προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης της χώρας», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, μάλιστα, με νόημα, «αν δεν είχαμε κάνει αυτή τη δουλειά, κάποιοι δεν θα έλεγαν σήμερα για »πρωθυπουργίσιμους’».

«Είμαστε η μεγάλη αλλαγή, η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τη συντήρηση. Πάρτε στα χέρια σας ξανά την υποψηφιότητά μου και γνωρίζετε καλά: δεν σας απογοήτευσα, δεν θα σας απογοητεύσω! Καλή δύναμη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα η Αθήνα μίλησε, την Κυριακή θα είμαστε νικητές γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά μας. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών. Σας ευχαριστώ για την συγκινητική σας παρουσία», ανέφερε καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.