Απίθανος Παναιτωλικός, έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ με τεράστια νίκη (1-0) στο Αγρίνιο

«Φρένο» της ΑΕΚ έβαλε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο. Η εκπληκτική ομάδα του Γιάννη Πετράκη με «χρυσό» σκόρερ τον Μιγκέλ Λουίς στο 73′ υποχρέωσε την Ένωση στην πρώτη εφετινή της ήττα (1-0), ενώ παράλληλα μπορεί να μην έριξε από την κορυφή, αλλά αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει το βράδυ της Κυριακής (6/10) σε περίπτωση νίκης των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ή, ενός εκ των δύο, σε ΟΑΚΑ και Λιβαδειά αντίστοιχα.

Ο Παναιτωλικός απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο το «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά και το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», αντίθετα, επιβεβαίωσε τη δυναμική που έχει η ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

H ΑΕΚ, η οποία αν και προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσε να φύγει ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Αγρίνιο και παρότι «φωνάζει» για τη διαιτησία και την φάση του 26ου λεπτού, από τη στιγμή που δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν δικαίως δεν πήρε απολύτως τίποτα.

Κι ενώ η ΑΕΚ «έψαχνε» το γκολ, στο 73′, με τον Βίντα εκτός για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με το καταπληκτικό τελείωμα του Λουίς από την ασίστ του Μαυρία (1-0). Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, άφησε κενούς χώρους στην άμυνά της και στο 87′ λίγο έλλειψε να το πληρώσει, με τον Στρακόσα να κάνει σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μάϊντεβατς. Διαιτητής: Κωνσταντίνος ΠουλικίδηςΚίτρινες: Στάγιτς, Σιέλης, Πέρες, Μπακάκης – Πιερό, Περέιρα, Πινέδα, Αμραμπατ Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90’+1 Μπακάκης), Νικολάου (59′ Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58′ Ρόα), Ντίας (71′ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71′ Μαϊντεβατς)ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75′ Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65′ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65′ Γκαρσία), Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό

Ανέβηκε στην κορυφή με Μορόν ο Άρης, 2-0 τη Λαμία     

Με δύο γκολ του Λορέν Μορόν, ο Άρης επιβλήθηκε με 2-0 της Λαμίας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πιάνοντας την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της κατάταξης. Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής σεζόν βρήκε δίχτυα στο 4′ και στο 43′, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να μην αφήνει τον Λεωνίδα Βόκολο να… χαρεί στη δεύτερη πρεμιέρα του στον πάγκο του συλλόγου από τη Φθιώτιδα.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι. Από εκτέλεση φάουλ του Μόντσου, ο Μορόν από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, μόλις στο 4ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κλέιτον Ντιαντί δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά απέναντι στον Ιβάν Κόστιτς, με την πρώτη αντίδραση της Λαμίας να έρχεται με το άστοχο σουτ του Σαλιού Γκούιντο στο 16′. Ακόμη πιο απειλητική, πάντως, ήταν η φάση του 26′ για τη Λαμία, με τον Γκούιντο να κάνει την προσποίηση για να ελευθερωθεί από τα μαρκαρίσματα, αλλά με το αριστερό να πλασάρει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα.

Η Λαμία, από την πλευρά της, έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα, συμπληρώνοντας επτά ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-2-5), πέφτοντας στην προτελευταία θέση.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μοντόγια – Σαραμαντάς, Αντράντε, Ρινγκ.

Με πρωταγωνιστή τον Κόσζτα «διπλό» (2-1) με ανατροπή στο Περιστέρι ο Βόλος     

Ψυχρολουσία μέσα σε δύο λεπτά… βίωσε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον ουραγό έως σήμερα στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, Βόλο, για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 41΄, χάρη σε ένα υπέροχο γκολ με το αριστερό από τον Ντένζελ Γιουμπιτάνα από ασίστ του Τσιγγάρα. Όμως, η αριθμητική υπεροπλία της ομάδας της Μαγνησίας απέδωσε καρπούς στο β΄ μέρος, όταν ο Μαρκ Κόσζτα έγινε δημιουργός του πρώτου γκολ (66΄ Γκλάβτσιτς) και σκόρερ του δεύτερου (68΄) του Βόλου. Στο 76΄ έμεινε και ο Βόλος με 10 παίκτες, όταν ο Γκλάβτσιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα στον Αθανασίου… χωρίς ν’ αλλάξει κάτι όμως ως προς την έκβαση της αναμέτρησης.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των φιλοξενούμενων στο φετινό πρωτάθλημα χάρη στην οποία έφτασαν τους 7 βαθμούς, αλλά και η πρώτη φορά που πετυχαίνουν δύο τέρματα την τρέχουσα σεζόν. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος συμβιβάστηκε με την τρίτη ήττα του μένοντας στους 8 βαθμούς.

Χαμηλής ποιότητας θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, με πολλά αβίαστα λάθη και χωρίς τελικές προσπάθειες. Στο 16ο λεπτό, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ασεχνούν στον Μανσούρ είχε ως αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα ο πρώτος. Αν και ο διαιτητής VAR κάλεσε τον Σιδηρόπουλο για να αναβαθμίσει σε κόκκινη το μαρκάρισμα του Ασεχνούν στον Μανσούρ, ο Έλληνας ρέφερι κράτησε την αρχική του απόφαση. Ο Ατρόμητος είχε στο 21ο λεπτό την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με τον Γιουμπιτάνα να στρώνει στον Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός από το ύψος του πέναλτι πήρε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Κόβακς. Στο 33ο λεπτό, ο Βόλος είχε την πρώτη τελική, όταν ο Καλογερόπουλος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση πλαγίου, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 41΄, όμως η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να βρει δίχτυα, για το 1-0, με τον Ντένζελ Γιουμπιτάνα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από ασίστ του Τσιγγάρα και με το αριστερό να νικά τον τερματοφύλακα του Βόλου. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 45+6, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μπρόνσον, καθώς πήγε με τις τάπες στο γόνατο σε παίκτη του Βόλου (υπήρξε και εξέταση του VAR).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Κίτρινες: Μανσούρ – Μύγας, Ασεχνουν, Μεντιέτα, Γκλάβτσιτς, Φεράρι

Κόκκινες: Φραντς (45+6΄) – Γκλάβτσιτς (76΄ δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόνσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραγκάο (85΄ Σταυρόπουλος), Τσιγγάρας (77΄ Μιχορλ), Μπάκου (77΄ Γκονθάλεθ), Γιουμπιτάνα (46΄ Τσακμάκης), Ουάρντα, Φαν Βέερτ (66΄ Καρλίτος)

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβακς, Μίγας (46΄ Σούντγκρεν), Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (54΄ Τσοκάνης), Κόμπα (85΄ Μίλετιτς), Μεντιέτα (88΄ Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (54΄ Άλτμαν), Κόζστα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Χουάνκαρ (87′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μόντσου, Σιφουέντες (72′ Νταρίντα), Ντιαντί (72′ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία, Σίστο (63′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (87′ Κουάισον).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46′ Μέκιτς), Ραντόνια (80′ Ντεντάκης), Νούνιες, Δοϊρανλής (66′ Ενρίκεζ), Μπίκοβ (80′ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκούιντο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής της Super League:

Ατρόμητος – Βόλος 1-2

(41′ Γιουμπιτάνα – 66΄ Γκλάβτσιτς, 68′ Κόστα)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0

(73′ Μιγκέλ Λουίς)

Άρης – Λαμία 2-0

(4′, 44′ Μορόν)

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 6/10, 16:00

Athens Kallithea – Αστέρας Τρίπολης 6/10, 17:00

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 6/10, 20:30

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 6/10, 20:30

Η βαθμολογία (σε αγώνες)

1. ΑΕΚ 14 -7αγ.

. Άρης 14 -7αγ.

3. Ολυμπιακός 13

. ΠΑΟΚ 13

5. Παναιτωλικός 11 -7αγ.

6. Ατρόμητος 8 -7αγ.

. Παναθηναϊκός 8

. ΟΦΗ 8

9. Βόλος ΝΠΣ 7 -7αγ.

10. Αστέρας Τρίπολης 6

11. Athens Kallithea 5

. Λαμία 5 -7αγ.

13. Λεβαδειακός 4

. Πανσερραϊκός 4

The post Απίθανος Παναιτωλικός, έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ με τεράστια νίκη (1-0) στο Αγρίνιο appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.