Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες

Οι επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλα χρηματικά από άτομα που τους έταζαν δουλειά

Επιτήδειοι στην Ινδία έστησαν ένα ψευτο-υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας και το λειτουργήσουν για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Οι κάτοικοι του χωριού Chhapora έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν ότι ένα υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας να ανοίγει στον ταπεινό οικισμό τους.

Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί και απέφυγαν να ανοίξουν κάθε είδους συναλλαγές με το υποκατάστημα. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι είναι ευκαιρία να αποκτήσουν μία σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν το παραμικρό

Ο 25χρονος Pintu Dhurve ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εργασία ως ταμίας στο υποκατάστημα της SBI, πληρώνοντας μίζα 580,000 ρουμπιών. Υπήρχαν, βέβαια, κάποια red flags, όπως η παντελής έλλειψη δουλειάς, και η απουσία δελτίων ταυτότητας. Ωστόσο, το λογότυπο της SBI στην είσοδο, το 100 τετραγωνικών μέτρων κτίριο, τα ολοκαίνουργια έπιπλα, τα γκισέ, τον έπεισαν ότι όλα είναι νόμιμα.

«Υπήρχαν 10 υπολογιστές και μετά από λίγες ημέρες αποκτήσαμε και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένα κουδούνι χτυπούσε για το μεσημεριανό γεύμα στη 1 μ.μ.», περιέγραψε ο Pintu.

Επί 10 συνεχόμενες ημέρες, οι έξι υπάλληλοι της τράπεζας SBI στην Chhapora πήγαιναν στο γραφείο χωρίς να έχουν το παραμικρό να κάνουν. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος συνήθως ερχόταν γύρω στις 10 το πρωί και έφευγε το μεσημέρι, τους έλεγε να μπουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας και να διαβάσουν για τους κανονισμούς και τα πρωτοκολλά.

Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να έρχεται αλλά αυτό δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η αστυνομία έκανε έφοδο στο υποκατάστημα και είπε στο προσωπικό ότι ο χώρος εργασίας τους ήταν μια καλοστημένη απάτη.

Οι επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλα χρηματικά από άτομα, όπως τον Pintu Dhurve, που τους έταξαν δουλειά. Θύματα τους έπεσαν και ορισμένοι πελάτες, αν και τους περισσότερους, τους έδιωχναν, λέγοντας πως δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα οι διακομιστές.

Πηγή: Έθνος