Απαντά ο ΟΚΥΠΥ: Καμία ακύρωση ραντεβού στη Νεφρολογική Κλινική ΓΝ Αμμοχώστου

O εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ ανέφερε ότι δεν έγινε καμία ακύρωση ραντεβού στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπως ισχυρίζεται η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι)

Δεν έγινε καμία ακύρωση ραντεβού στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ.

Ο κ. Χαριλάου είπε συγκεκριμένα ότι «δεν έγινε καμία ακύρωση ραντεβού στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όπως ισχυρίζεται η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι)». Αυτό που συνέβη είναι ότι μεταφέρθηκαν ραντεβού από το απόγευμα με υπερωριακή αποζημίωση, στο πρωϊνό ωράριο των γιατρών όπου υπήρχε περιθώριο να γίνουν, εξήγησε.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου, «η διαδικασία για τα ραντεβού δεν αποτελεί ιατρική πράξη αλλά πράξεις που γίνονται συνήθως από το γραμματειακό προσωπικό».

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινή ανακοίνωση της η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι ανέφερε ότι «καταδικάζει την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου να ακυρώσει προγραμματισμένα ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς τη συγκατάθεση των θεραπόντων ιατρών. Η παρέμβαση στο ιατρικό έργο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα», καταλήγει η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ