Απαντούν με ανακοίνωση μέτρων στον ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα

Ανακοινώνει μέτρα ο Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων Κύπρου – Θεωρεί ότι οι ενέργειες του ΟΑΥ θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας – Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου

Με σύνθημα το «70 – 700 – 40» ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων Κύπρου (ΠΑΣΥΔΙΚΕ) την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει σειρά μέτρων ως απάντηση στις κινήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) σε σχέση με τα Ποιοτικά Κριτήρια που επιβάλλονται στα διαγνωστικά κέντρα.

«Εκπροσωπούμε το 70% των Διαγνωστικών Κέντρων. Εργάζονται στα Κέντρα μας 700 οικογένειες. Ο ΟΑΥ θέλει να κλείσει το 40% των Κέντρων. Η διοίκηση του ΠΑΣΥΔΙΚΕ θεωρεί ότι οι ενέργειες του ΟΑΥ θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και τη βιωσιμότητα των διαγνωστικών κέντρων της Κύπρου», τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΚΕ Γιώργος Κουττούκης.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στην Δημοσιογραφική Εστία

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου θα ανακοινωθούν τα μέτρα που έχει αποφασίσει ο Σύνδεσμος, καθώς θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα επόμενα βήματα και οι προτάσεις του Συνδέσμου για την προστασία του κλάδου και της δημόσιας υγείας τόσο από τον Πρόεδρο κ. Κουττούκη όσο και από την Νομική Σύμβουλο του Συνδέσμου κ. Μαρίας Αθανασίου.