Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι για αυξήσεις στους μισθούς και ενάντια στις συγχωνεύσεις

Κανονικά απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της χώρας, κόντρα στην ποινικοποίηση, έχοντας την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «ρεσιτάλ αυταρχισμού».

«Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) στο απεργιακό της κάλεσμα.

Στα κύρια αιτήματα της ΔΟΕ συμπεριλαμβάνονται οι αυξήσεις στους μισθούς, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, ίσα δικαιώματα σε μόνιμους και αναπληρωτές, 9μηνη άδεια ανατροφής στους αναπληρωτές. Σε μία σχολική χρονιά που ξεκινά με συμπτύξεις τμημάτων και χιλιάδες κενά, σε ασυντήρητα κτίρια και άδεια σχολικά ταμεία, ζητούν να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία στο ύψος όλων των αναγκών, να μειωθεί ο αριθμός στην τάξη, να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις.

Στην  κινητοποίηση  συμμετέχουν με αποφάσεις για στάσεις εργασίας δεκάδες ΕΛΜΕ.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια

Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε «πάνω από 50» πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12:00 στα Προπύλαια.

Λίγο νωρίτερα, στις 10:00, υπάρχει αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα, κοντά στη στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).