Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας θύμισαν στον γερμανό πρόεδρο πως «το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου παραμένει ζωντανό». Η Κωνσταντοπούλου όμως το έθεσε στον πρώτο εκπρόσωπο της κυβέρνησης που βρήκε μπροστά της στη Βουλή χθες, τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστο Δήμα. Εκείνος της απάντησε ότι αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις κι έτσι το εγχώριο πολιτικό σύστημα έπαιξε για μία ακόμα φορά ένα σκετσάκι που πουλούσε πολύ τη μνημονιακή περίοδο. Τώρα, βέβαια, συναρπάζει μόνο τους δεξιούς της Δεξιάς.
Στερεότυπα
Στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του τρόπου χρηματοδότησης του ΔΝΤ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να γράψει για την εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική χρεοκοπία. Ωστόσο, επισήμανε ότι όποτε γίνεται συζήτηση για τον ρόλο του Ταμείου πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν την κοινωνία να απαλλαγεί από στερεότυπα σαν το γνωστό «όλοι επιβουλεύονται την Ελλάδα». Σωστό. Αλλά πρώτα πρέπει το κομματικό σύστημα να εμπεδώσει ότι δεν είμαστε έθνος ανάδελφο.
Πρόσκληση
Ο Αχιλλέας Καραμανλής ήταν αυτός που προσκάλεσε Μητσοτάκη και Σαμαρά στο συνέδριο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής – ο πρώην πρωθυπουργός ανιψιός του, ως μέλος του ΔΣ, δεν χρειαζόταν ειδική πρόσκληση. Οι παροικούντες τη γαλάζια παράταξη περιμένουν με αγωνία να δουν τη γλώσσα του σώματος των τριών ανδρών και πόση αστική ευγένεια τους χαρακτηρίζει. Στον υπόλοιπο κόσμο, πάντως, έχουν σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούν από το αν χωνεύουν οι πρώην τον νυν αρχηγό της ΝΔ – και σημαντικότερα θέματα να κουτσομπολέψουν, μη σας πω.
Καταγγελίες
«Ποιον Ανδρουλάκη να πιστέψουμε; Της Βουλής, της Χαριλάου Τρικούπη ή μήπως κανέναν από τους δύο;». Ετσι τελείωνε το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη πάνω στις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για καθυστερήσεις στις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ – αφού είχε επισημάνει ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο και στην πρώτη του αρχηγική θητεία ένα άλλο για την επιλογή διοικητών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Είναι εύκολο να σου προσάπτει κανείς αμφισημία όταν εμφανίζεσαι αμφίθυμος.