Απορρίπτει τα περί συγκάλυψης ο ΟΚΥπΥ στην καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό

Απορρίπτει ο ΟΚΥπΥ υπόνοιες περί συγκάλυψης στην υπόθεση της κατ’ ισχυρισμόν σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας από γιατρό του δημοσίου – Όσα αναφέρει Οργανισμός

Καμία συγκάλυψη λέει ο ΟΚΥπΥ σε σχέση με την καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση της από γιατρό στο ίδιο νοσηλευτήριο όπου εργαζόταν και η ίδια.

Η γυναίκα που προέβη στην καταγγελία τον Ιούλιο του 2023, απέστειλε πρόσφατα επιστολή στην Επίτροπο Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, με την οποία ανέφερε ότι ενώ είχε καταγγείλει υπόθεση για σεξουαλική παρενόχλησή της από γιατρό στο ίδιο νοσηλευτήριο όπου εργαζόταν, τόσο στον ΟΚΥΠΥ όσο και στην Αστυνομία, αυτή δεν προχώρησε.

Εργαζόμενη ισχυρίζεται πως δεν διερευνήθηκε καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχλησή της από γιατρό

Αναφορικά με το δημοσίευμα για κατ’ισχυρισμόν σεξουαλική παρενόχληση από Ιατρό του ΟΚΥπΥ, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες και/ή αφήνει υπόνοιες για συγκάληψη στον ΟΚΥπΥ, ο Οργανισμός αναφέρει ότι:

1. Ο Οργανισμός απορρίπτει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της επιστολής που υποβλήθηκε προς την Επίτροπο Διοικήσεως.

2. Ο Οργανισμός έλαβε την υπό αναφορά καταγγελία στις 15/5/2023

3. Εντός μίας εβδομάδας (22/5) η καταγγέλλουσα είχε κληθεί να δώσει κατάθεση

4. Στις 14/6/23 η Επιτροπή Ισότητας του Οργανισμού, στα πλαίσια της οποίας εξετάστηκε η καταγγελία, εξέδωσε Απόφαση και ενημερωσε την καταγγέλλουσα για το δικαίωμα της να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, πράγμα που έπραξε.

5. Σε σχέση με τους ισχυρισμούς περί μετακίνησης της, ουδόλως ευσταθούν και παραμένει στο χώρο εργασίας της.

6. Η υπόθεση ήδη έχει τεθεί ενώπιον Δικαστηρίου και αναμένεται η έκβαση της. Δεδομένου αυτού ο Οργανισμός δεν δύναται να τοποθετηθεί περαιτέρω.