Αποχωρεί από το Radio National η Patricia Karvelas

Η ομογενής δημοσιογράφος Patricia Karvelas θα αποχωρήσει από το Radio National για να αναλάβει ευρύτερο ρόλο στο ABC.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η κα Karvelas, από το 2025 θα αναλάβει επιπλέον καθήκοντα στις ηχητικές, τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες του ABC, με επίκεντρο την Πολιτική.

Σε αυτά θα περιλαμβάνονται ο ρόλος βασικού παρουσιαστή στο ABC News Channel και η φιλοξενία ενός νέου πολιτικού podcast.

Η ομογενής δημοσιογράφος θα παραμείνει παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής συζητήσεων «Q+A», ρόλο που κατέχει από τα μέσα του 2023, και θα συνεχίσει να παρουσιάζει το The Party Room με τη Fran Kelly.

«Μετά από μια δεκαετία, ήρθε η ώρα για αλλαγή και είμαι έτοιμη για έναν νέο ρόλο σε πολλαπλές πλατφόρμες», δήλωσε η ίδια.

«Θέλω να ευχαριστήσω το ABC για τις ευκαιρίες που μου παρείχε κατά τη διάρκεια της 10ετούς παρουσίας μου εδώ».

«Συνεχίζει να είναι ο πιο σημαντικός δημόσιος θεσμός στη χώρα, κατά την άποψή μου, και θέλω να βοηθήσω να οικοδομήσω τις σχέσεις που έχει με τους ψηφοφόρους σε όλη την Αυστραλία».

«Θα μου λείψει πάρα πολύ το ακροατήριο του Radio National. Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ξυπνάς όταν η χώρα κοιμάται για να μεταφέρεις τις μεγάλες ειδήσεις και συζητήσεις…».

Η κα Karvelas εντάχθηκε στο ABC το 2014 και έχει παρουσιάσει τις εκπομπές Q+A, RN Drive, RN Breakfast, Afternoon Briefing και The Party Room, καθώς και πολιτικές αναλύσεις σε ηχητικά, τηλεοπτικά και ψηφιακά μέσα.

Υπήρξε παρουσιάστρια του RN Breakfast για τρία χρόνια και του RN Drive για επτά χρόνια.

Ο διευθυντής Ειδήσεων του ABC, Justin Stevens, την επαίνεσε για τα όσα έχει προσφέρει και τη χαρακτήρισε ως «ταλαντούχα και τρομερή δημοσιογράφο».

«Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά επί πολλά χρόνια στο δίκτυο RN», δήλωσε.

«Το 2025 θέλουμε να παίξει μεγαλύτερο ρόλο σε όλες τις πλατφόρμες μας για να καλύψει την πολιτική για το κοινό μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τη δούμε να έχει ένα ευρύτερο ακροατήριο στον αέρα, την τηλεόραση και την ψηφιακή τεχνολογία για το ABC News».

Η καριέρα της Patricia Karvelas -όπως έγραψε πρόσφατα ο Φώτης Καπετόπουλος, σε συνέντευξή της ομογενούς δημοσιογράφου στον «Νέο Κόσμο»- καλύπτει όλο το φάσμα των Μέσων Ενημέρωσης της Αυστραλίας.

«Το να είσαι δημοσιογράφος είναι ένας ολόκληρος τρόπος ύπαρξης. Δεν είναι απλώς μια δουλειά, διεισδύει σε κάθε μέρος της ζωής μου», επισήμανε η ίδια.

Ο «Νέος Κόσμος» και τα Μέσα Ενημέρωσης της ΛΟΑΤ+ ήταν τα πρώτα ασφαλή καταφύγια στην καριέρα της.

«Έγραφα για τον ‘Νέο Κόσμο’. Γιατί δεν το έχετε αναφέρει αυτό ποτέ;», σχολίασε.

«Ο ελληνικός Τύπος και η ελληνική κοινότητα είναι μέρη που σου δίνουν ασφάλεια και ενθάρρυνση – Τα ομογενειακά ΜΜΕ άνοιξαν μια πόρτα για μένα».

Γνωρίζεις ότι έχεις πετύχει στην Ελληνοαυστραλιανή κοινωνία όταν o «Νέος Κόσμος» δημοσιεύει τη φωτογραφία και την ιστορία σου.

Ο παππούς της, που πέθανε πριν από 10 και πλέον χρόνια, είχε βάλει στον τοίχο το πρώτο άρθρο της που δημοσιεύτηκε στον «Νέο Κόσμο».

Εκτός της επαγγελματικής της ταυτότητας, είναι «μια Ελληνοαυστραλή που μεγάλωσε σε ελληνική οικογένεια μιλώντας ελληνικά».

Η διττή ταυτότητά της ως Ελληνοαυστραλή διαμορφώνει τη ζωή και την καθημερινότητά της.

«Αισθάνομαι, πρώτα απ’ όλα Αυστραλή και είμαι πολύ περήφανη, αλλά το πολιτισμικό μου υπόβαθρο αποτελεί μεγάλο μέρος της υπάρξής μου».

«Είμαι επίσης ομοφυλόφιλη και στα μέσα ενημέρωσης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχω νιώσει επίσης άνετα».

Αυτές οι κοινότητες «είναι ασφαλείς» λέει, αλλά δεν αγνοεί «τις πολυπλοκότητες και τα προβλήματά τους».

«Όπως κάθε κοινότητα, η δική μας έχει αντιμετωπίσει σύνθετα ζητήματα, αλλά έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο», ανέφερε η κα Karvelas.

«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες γονείς και παππούδες που είναι πολύ περήφανοι για τα ομοφυλόφιλα παιδιά και εγγόνια τους. Είναι μέρος της κοσμοπολίτικης ελληνοαυστραλιανής ταυτότητας…».

Έχασε τους γονείς της όταν ήταν μικρή και την μεγάλωσαν οι παππούδες της και οι μεγαλύτερες αδελφές της.

«Οι ελληνικές μου εμπειρίες ήταν οι πιο ελληνικές από όλες – μεγάλωσα με τους παππούδες μου που μιλούσαν μόνο Ελληνικά».

Ήταν μία «πολύ έντονη εμπειρία. Η γιαγιά μου δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Ήταν αναλφάβητη».

Ήταν μια εποχή που τη διαμόρφωσε. Όπως πολλοί άλλοι Ελληνοαυστραλοί, έτσι και η κα Karvelas, ως παιδί, ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ηλικιωμένων παππούδων της και της ευρύτερης κοινωνίας.

Διάβαζε τις επίσημες επιστολές, μετέφραζε για τους γιατρούς και βοηθούσε τους μετανάστες παππούδες της να πλοηγηθούν σε έναν ξένο για εκείνους κόσμο.

«Όταν σε μεγαλώνει κάποιος που είναι αναλφάβητος και είσαι παιδί- δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την πνευματική σου εξέλιξη – όταν πρέπει να γίνεις ο μεταφραστής για ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν ή να διαβάσουν Αγγλικά».

Ο παππούς της κα Karvelas την ανάγκαζε να διαβάζει τον «Νέο Κόσμο» φωναχτά για να εξασκεί τα Ελληνικά της.

«Το μισούσα… αλλά το να αναγκάζομαι να διαβάζω δυνατά με επηρέασε και μπορώ να μιλήσω Ελληνικά».

The post Αποχωρεί από το Radio National η Patricia Karvelas appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.