Αττική: Εκτός ΜΕΘ η 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Καλά στην υγεία τους οι υπόλοιποι μαθητές

Πέντε μαθητές μεταφέρθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο Νοσοκομείο Παίδων έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ σε νυκτερινό κατάστημα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Καλά στην υγεία τους οι μαθητές μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Εξιτήριο έλαβε ένας από τους πέντε μαθητές, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι άλλοι τρεις μαθητές θα επιστρέψουν σπίτια τους εντός της ημέρας. Για νοσηλεία θα παραμείνει μία 15χρονη, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε σε απλή κλίνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο κλαμπ φέρεται να σέρβιρε νοθευμένα ποτά στους ανήλικους μαθητές.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ , τόνισε ότι 5 μαθητές νοσηλεύονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, εκ των οποίων 4 είναι σε κλινικές, ενώ 1 μαθητής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους, εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό που οδήγησε τους μαθητές στο νοσοκομείο

Λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα 8 μαθητές λυκείου που συμμετείχαν σε εκδήλωση, που διοργάνωσαν λύκεια της Αττικής, σε κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ένιωσαν ξαφνική αδιαθεσία. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τους ανήλικους και τους μετέφερε σε νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Ο 20χρονος υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.