Αχαΐα: Μαθητής Γυμνασίου απείλησε συμμαθητή του με μαχαίρι μέσα στο σχολείο – Αναζητείται από την Αστυνομία

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία με πρωταγωνιστεί έναν 14χρονο που απείλησε με μαχαίρι έναν συμμαθητή του μέσα στο σχολείο τους στη Δυτική Αχαΐα.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, Παρασκευή (25/10).

Αχαΐα: Σε εξέλιξη οι έρευνες

Στο σχολείο σήμανε συναγερμός και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος στη Δυτική Αχαΐα, σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος ενός 14χρονου μαθητή Γυμνασίου.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, μέσα σε σχολικό συγκρότημα, ο κατηγορούμενος μαθητής, προέταξε ένα μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του και απείλησε έναν 14χρονο μαθητή Γυμνασίου.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ανήλικου κατηγορούμενου».

Η «επιδημία» του στιλέτου

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι η κατοχή στιλέτου και άλλων επικίνδυνων μαχαιρών έχει γίνει σχεδόν μόδα στις νεαρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε ετήσια βάση εντοπίζονται και εξαρθρώνονται 60-70 συμμορίες που χτυπούν με μαχαίρια. Επίσης καταγράφονται 150 εγκληματικές επιθέσεις (από τις οποίες οι 122 με σκοπό τη ληστεία) με χρήση μαχαιριών.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2024 κατεγράφησαν 118 ληστείες από ανηλίκους, κυρίως με χρήση μαχαιριού. Καθώς και 277 υποθέσεις παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας επίσης από άτομα μέχρι 18 ετών.

Επιπλέον, κατεγράφησαν 433 επιθέσεις, από τις οποίες οι 98 είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των θυμάτων και στην πλειονότητά τους περιελάμβαναν τη χρήση μαχαιριού ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων.