Βαγιαννίδης και Πάλμερ

Τις τελευταίες ώρες ανέβηκε βίντεο στο X που δείχνει τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι να περιπαίζουν και να περιγελούν τον νεαρό Κόουλ Πάλμερ, δείχνοντάς του ξανά και ξανά πώς πρέπει να σηκώνει το Κύπελλο Αγγλίας που μόλις είχε κατακτήσει η ομάδα τους το 2022. Και ο νεαρός προσπαθούσε μάταια, με το χαμόγελο της αμηχανίας στα χείλη, δείχνοντας να μην μπορεί να αντιληφθεί την ποταπότητα της συμπεριφοράς των συμπαικτών του.

Ο Πάλμερ είναι παιδί των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι. Ταλαντούχος, φιλόδοξος και υποτιμημένος. Οι ευκαιρίες που του έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ελάχιστες αν συγκριθούν με παίκτες της ηλικίας του που παίζουν σε άλλες ομάδες. Το αίμα του 20χρονου όμως έβραζε, ήθελε να παίζει και ζήτησε να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα, να βρει αγωνιστικά λεπτά και να επιστρέψει περισσότερο έτοιμος. Ο Γκουαρντιόλα αρνήθηκε και του απάντησε «ή μένεις ή σε πουλάμε», ανοίγοντάς του ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου. Χωρίς να προδώσει κανέναν στη Σίτι, ο Πάλμερ μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε για την Τσέλσι.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Σε 13 μήνες θεωρείται πλέον ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ, αναδείχτηκε καλύτερος Νέος Παίκτης, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα και η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύτηκε από τα 18 εκατ. στα 90 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε μόλις 61 λεπτά στη Σούπερ Λίγκα. Δεν διέθετε το ταλέντο του Πάλμερ, αλλά ο ίδιος πιθανόν να πίστευε πως είναι ένας νέος Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ. Τα μυαλά του πήραν αέρα και άγουρος ακόμα ποδοσφαιρικά αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Ιντερ. Πήγε έλληνας αμυντικός στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πανεπιστήμιο των αμυντικών για να διεκδικήσει θέση. Δεν ήξερε, όμως έμαθε. Δεν ακούμπησε μπάλα, ούτε καν ως δανεικός στη Σεντ Τρουίντεν και επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με την ουρά στα σκέλια.

Παρά τη δεύτερη ευκαιρία που του έδωσαν οι Πράσινοι ο παίκτης είναι έτοιμος να τους προδώσει ξανά. Ο Πάλμερ είναι παικταράς και το μόνο που ζήτησε ήταν να πάει δανεικός για να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός. Κι όμως η Σίτι τον πέταξε σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Δύο ιστορίες με τόσες ομοιότητες αλλά και τόσες διαφορές – σε επίπεδο συμπεριφοράς συλλόγων και παικτών.