Βαριά καμπάνα

Mε απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια για 23 ημέρες, αλλά και με πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ για τη συμπεριφορά του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, τιμωρήθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου από το Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League. Κάτι που σημαίνει πως ο ρουμάνος τεχνικός δεν θα είναι στον πάγκο αλλά ούτε καν στο γήπεδο στα ματς με ΟΦΗ, Λαμία και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω για το Κύπελλο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση για την ποινή του Λουτσέσκου. Στο μεταξύ, στον κ. Γιαντσίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για έναν μήνα, ενώ στον κ. Καλταμπανίδη (δηλωμένοι αμφότεροι ως φροντιστές) επιβλήθηκε το ίδιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για 15 μέρες. Οσον αφορά την ΑΕΚ, ο Ερικ Λαμέλα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τυπικούς λόγους. Στην ΠΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ, ενώ ο βοηθός του Ματίας Αλμέιδα, Ντανιέλ Βέγκα, δέχθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για 15 μέρες.

Σχετικά με την απολογία των δύο ομάδων, η πλευρά της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση μερικής ακυρότητας για την κλήση του Λαμέλα, τονίζοντας πως θα έπρεπε να είχε κληθεί με διαφορετικό άρθρο. Οι Κιτρινόμαυροι υποστήριξαν πως δεν υπήρξε συμπλοκή του Λαμέλα με τον Λουτσέσκου και ότι το μόνο που συνέβη ήταν μια λεκτική επίθεση, με τον Αργεντινό να πετάει ένα tape, ενώ προβλήθηκε και βίντεο. Οσο για τον Βέγκα και την ένταση με τον Λουτσέσκου, τονίστηκε πως δεν υπήρξε σωματική επαφή μεταξύ τους. Η πλευρά του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση απ’ ό,τι υπήρχε πραγματικά στο συγκεκριμένο συμβάν, εξαιρώντας τη χειρονομία του κ. Γιαντσίδη για την οποία ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος. Για το περιστατικό μεταξύ του Λουτσέσκου και του Βέγκα, οι Ασπρόμαυροι συντάχθηκαν με την πλευρά της ΑΕΚ ενώ ο δικαστής τόνισε πως θα πρέπει ο ρουμάνος τεχνικός να είναι πιο ήρεμος στο μέλλον. Για την ιστορία με τον Λαμέλα ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε πως ο Λουτσέσκου έφτυσε τον παίκτη της ΑΕΚ δείχνοντας κι ένα βίντεο. Την προσεχή Τρίτη (29/10) αναμένεται και η ακρόαση των δύο πλευρών από τη ΔΕΑΒ.

Στο μεταξύ, οι οπαδοί της ΑΕΚ στις Σέρρες επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στους παίκτες ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την τοπική ομάδα. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο ενώ οι οπαδοί της Ενωσης έχουν εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια που πήρε η ΠΑΕ για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δει την ομάδα του να επιστρέφει στις νίκες και να μην έχει άλλες απώλειες – ειδικά από τους «μικρούς».

Από εκεί και πέρα, ο Αλμέιδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, θα έχει φυσικά και τον Λαμέλα στη διάθεσή του, και έτσι καταστρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλάνα του. Αυτή τη φορά μπορεί να υπολογίζει και στον Ελίασον, που έμεινε εκτός με τον ΠΑΟΚ λόγω αδιαθεσίας και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τον χρησιμοποιήσει βασικό ή αν θα επιμείνει και πάλι στο σχήμα με τους δύο φορ, που η αλήθεια είναι πως κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν δούλεψε πολύ καλά.