Βασίλης Παπαστεργιάδης: Εξερευνώντας την αστεία πλευρά της ζωής με τους συντελεστές του «Άκου ποιος μιλάει»

Οι κωμωδίες δεν είναι απλώς για να μας κάνουν να γελάμε. Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα της συνέντευξής μου με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Νιάρχο και τον πρωταγωνιστή Μελέτη Ηλία στο στούντιο του Antenna Pacific στην Αθήνα. Οι συνεντεύξεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας «Άκου ποιος μιλάει», με την οποία θα γίνει η έναρξη του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μελβούρνη, στις 15 Οκτωβρίου.

Ο Θοδωρής Νιάρχος μίλησε για την έμπνευση πίσω από την ταινία: «Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας μου, συνειδητοποίησα ότι η ζωή μπορεί να έχει χιούμορ σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Η ψυχοθεραπεία σου μαθαίνει να ακούς τον εσωτερικό σου εαυτό. Αυτό το προσωπικό ταξίδι με παρακίνησε να γράψω το σενάριο και να σκηνοθετήσω την ταινία».

Το «Άκου ποιος μιλάει» ακολουθεί την πορεία ενός life coach, ο οποίος μέσα από τις αλληλεπιδράσεις του με διάφορους ανθρώπους κατανοεί καλύτερα τον εαυτό του.

Ο πρωταγωνιστής Μελέτης Ηλίας μοιράστηκε τη δική του οπτική: «Η ταινία μας διδάσκει ότι σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο πρέπει να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στους αγαπημένους μας, τους φίλους και τον εαυτό μας. Αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να εκτιμήσουμε τώρα, πριν να είναι αργά».

Αυτή είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Θοδωρή Νιάρχο, ο οποίος αναλογίστηκε τις προκλήσεις: «Δεν είχα προϋπολογισμό για την ταινία. Πήρα τον Μελέτη και την “χτίσαμε” μαζί. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά άξιζε τον κόπο».

Όταν τον ρώτησαν ποια σκηνή ξεχώρισε περισσότερο, ο Νιάρχος απάντησε: «Όλες οι σκηνές είναι σαν τα παιδιά μου. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις καμία».

Σας περιμένουμε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 27 Οκτωβρίου και οργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, όπου θα προβληθεί το «Άκου ποιος μιλάει» μαζί με μια εξαιρετική επιλογή άλλων σπουδαίων ελληνικών ταινιών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Antenna Pacific για τη φιλοξενία των συνεντεύξεών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://greekfilmfestival.com.au/melbourne/films

The post Βασίλης Παπαστεργιάδης: Εξερευνώντας την αστεία πλευρά της ζωής με τους συντελεστές του «Άκου ποιος μιλάει» appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.