«Γιατί πρέπει να μας ψηφίσετε»

Οι κάτοικοι της Βικτώριας καλούνται να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές τους τοπικούς εκπροσώπους που θα τους υπηρετήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Φέτος, όλοι οι μητροπολιτικοί δήμοι – πλην του Δήμου Μελβούρνης – υιοθετούν το σύστημα των μονομελών εκλογικών διαμερισμάτων, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα εκλέξουν μόνο έναν σύμβουλο για την περιοχή τους.

Ο «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε με όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους ελληνικής καταγωγής στις επικείμενες εκλογές προκειμένου να μας πουν γιατί οι κοινότητές τους πρέπει να τους στηρίξουν.

Από τους 37 Ελληνοαυστραλούς υποψηφίους με τους οποίους μιλήσαμε, οι 17 είναι γυναίκες, αναδεικνύοντας την ισχυρή συμμετοχή των Ελληνοαυστραλών γυναικών στην τοπική πολιτική σκηνή. Πολλοί από τους υποψηφίους έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία, ενώ κάποιοι ήρθαν σε νεαρή ηλικία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν υποψήφιοι τρίτης γενιάς, όπως ο Βασίλειος Τσάλκος (Εργατικό Κόμμα, Darebin) και η Αγγελική Πανοπούλου (Πράσινοι, Merri-bek), που φέρνουν νέες προοπτικές στον αγώνα.

Στο Darebin και το Merri-bek, όπου και οι δύο ελέγχονται από τους Πράσινους, έχει αναδειχθεί ένα κύριο θέμα: η εξισορρόπηση μεταξύ τοπικών ζητημάτων και του διεθνούς πλαισίου συγκρούσεων, όπως αυτές μεταξύ Ισραήλ, Χαμάς και Χεζμπολάχ. Οι δημογραφικές αλλαγές στις περιοχές αυτές αποκαλύπτουν ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ προοδευτικών επαγγελματιών και νεότερων κατοίκων από τη μία πλευρά, και των παλαιότερων ελληνικών, ιταλικών, σλαβομακεδονικών και τουρκικών κοινοτήτων από την άλλη.

Το Εργατικό Κόμμα επιχειρεί δυναμικά να ανακτήσει έδαφος από τους ανερχόμενους Πράσινους, εστιάζοντας σε υπερτοπικά ζητήματα, ενώ οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι προτείνουν λύσεις όπως το πάγωμα των δημοτικών τελών και την ενίσχυση των κοινοτικών υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους στις ανάγκες των κατοίκων.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται με ταχυδρομική ψήφο μετά την πανδημία COVID-19. Με τα ψηφοδέλτια να έχουν ήδη σταλεί, οι ψηφοφόροι έχουν περιθώριο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου να επιστρέψουν τις ψήφους τους – μια διαδικασία που ενδέχεται να επηρεάσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων και Ιταλών, οι οποίοι διαμόρφωσαν αυτές τις περιοχές από τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Emily Dimitriadis (Darebin, South-East Ward)

Ως δεύτερης γενιάς μετανάστρια, κατανοώ τη σημασία στήριξης των πολυπολιτισμικών κοινοτήτων. Είναι κρίσιμο ο Δήμος Darebin να υποστηρίζει τις κοινότητες αυτές. Τα τελευταία χρόνια, η στήριξη μειώθηκε υπό τη διοίκηση των Πράσινων, με περικοπές στη χρηματοδότηση του Συμβουλίου Εθνοτικών Κοινοτήτων και παραμέληση βασικών υπηρεσιών. Αν επανεκλεγώ, θα αγωνιστώ, μαζί με το Εργατικό Κόμμα, για την ενίσχυση των πολυπολιτισμικών κοινοτήτων μας.

Η Emily Dimitriadis (Darebin, South-East Ward)

Helen Politis (Merri-bek, Harmony Ward)

Είμαι κόρη Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, όπως και τα παιδιά μου. Φροντίζω τη μητέρα μου και βλέπω τους κατοίκους δυσαρεστημένους με την έλλειψη βασικών υπηρεσιών. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, και αυτό θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους όπως η 85χρονη Μαρία που κινδυνεύει να τραυματιστεί. Τα δημοτικά τέλη είναι πλέον δυσβάσταχτα και οι προτάσεις του δήμου δεν εξυπηρετούν τους πολίτες.

Η Helen Politis (Merri-bek, Harmony Ward)

Andrew Filippopoulos (Whittlesea, South Morang Ward)

Το όραμά μου είναι να δημιουργήσω έναν δήμο με λιγότερη σπατάλη και βελτιωμένες βασικές υπηρεσίες. Προτεραιότητά μου είναι η λογοδοσία στους πολίτες, που σήμερα απουσιάζει. Δεσμεύομαι για ασφαλέστερους δρόμους, καθαρές γειτονιές, όμορφα πάρκα και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες. Ζω στην περιοχή πάνω από 10 χρόνια, μεγαλώνοντας την οικογένειά μου εδώ, και γνωρίζω τις ανάγκες της κοινότητας. Βασικές μου πολιτικές είναι το πάγωμα των δημοτικών τελών, φιλικοί προς τα παιδιά δημόσιοι χώροι, και αντίθεση στην προγραμματισμένη Βόρεια Καύση (Northern Incinerator). Λογοδοτώ στους πολίτες, όχι στα κόμματα.

Ο Andrew Philippopoulos

Vasilios Tsalkos (Darebin, North Central Ward)

Είμαι τρίτης γενιάς Έλληνας Αυστραλός και απόφοιτος του Κολλεγίου Αγίου Ιωάννη. Κατεβαίνω για πρώτη φορά ως υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κεντρική Περιφέρεια Darebin, που περιλαμβάνει το Reservoir. Ο Βορράς του Darebin χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση στο συμβούλιο, ειδικά για τη βελτίωση των αθλητικών χώρων και του Κέντρου Αναψυχής Reservoir. Οι κάτοικοι θέλουν υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και δημοτικά τέλη που δουλεύουν για αυτούς.

Christos Iliopoulos (Wellington, Northern Ward)

Η Ελληνική Κοινότητα μπορεί να με στηρίξει επειδή μιλάω άπταιστα ελληνικά και μοιραζόμαστε κοινές πολιτιστικές αξίες, διευκολύνοντας την επικοινωνία. Είμαι προσιτός και ακούω με ενσυναίσθηση τις ανάγκες των ανθρώπων. Το όραμά μου για την περιοχή του Gippsland είναι να γίνει η πιο κατάλληλη και επιθυμητή για διαβίωση, ενώ η εμπειρία μου στη βιομηχανία, την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκπαίδευση με καθιστά έτοιμο να υπηρετήσω επάξια όλους τους πολίτες.

Ο Christos Iliopoulos

Paula Theocharides (Moonee Valley, Canning Ward)

Η κοινότητα χρειάζεται έναν δυναμικό υποστηρικτή για να βελτιώσει τη ζωή όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας, ικανοτήτων ή πολιτισμικού υπόβαθρου. Έχοντας εργαστεί στον μη κερδοσκοπικό τομέα και στις υπηρεσίες υποστήριξης, έχω δει τις αδικίες που αντιμετωπίζουν πολλοί, ιδιαίτερα λόγω της κοινωνικής απομόνωσης, που πλήττει την ψυχική υγεία.

Η περιοχή μας, Canning – Avondale Heights και Essendon West, έχει παραμεληθεί για χρόνια. Ενώ άλλες συνοικίες αναπτύσσονται, εμείς μένουμε πίσω. Προτεραιότητές μου θα είναι η επιδιόρθωση πεζοδρομίων, η καθαριότητα, η ενίσχυση της προσβασιμότητας και η στήριξη των ατόμων με αναπηρίες. Θέλω μια κοινότητα ενωμένη, με φροντίδα για όλους.

Η Paula Theocharides

Georgia Erevnidis (Kingston, Wattle Ward)

Ως Ελληνίδα και δασκάλα, αγαπώ το φαγητό και την κηπουρική. Θα εργαστώ για την προστασία των ανοιχτών χώρων, τη βελτίωση των εμπορικών και τοπικών περιοχών, θα προωθήσω έργα όπως ένα Youth Shed, και θα στηρίξω τις μικρές επιχειρήσεις, τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους. Θα πιέσω για ανάλυση στάθμευσης και βελτίωση της χρήσης δημοτικών πόρων, ενώ θα αντιμετωπίσω τα ζητήματα της Σιδηροδρομικής Γραμμής SRL. Το πιο σημαντικό, είμαι αφοσιωμένη στην κοινότητα και την ασφάλειά της.

Virginia Tachos (Brimbank, Horseshoe Bend Ward)

Είμαι περήφανη Ελληνίδα και ανεξάρτητη υποψήφια με δύο θητείες στο δημοτικό συμβούλιο του Brimbank. Η οικογενειακή μου κληρονομιά, με πατέρα από τη Φλώρινα και μητέρα από τη Λήμνο, με έχει διδάξει την αξία της υπηρεσίας στην κοινότητα και της πολιτιστικής ταυτότητας. Αν εκλεγώ, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για δικαιοσύνη και να στηρίζω όσους πλήττονται από την αύξηση του κόστους ζωής. Πάντα βάζω την κοινότητα πάνω από την πολιτική και η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους.

Η Virginia Trachos

Amanda Paliouras (Manningham, Ruffey Ward)

Ως περήφανη Ελληνοαυστραλή, στηρίζω την τοπική ελληνική κοινότητα στο Lower Templestowe και Doncaster μέσω ουσιαστικών δράσεων του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος μου είναι το πάγωμα των δημοτικών τελών για δύο χρόνια και οι σταδιακές μειώσεις, εξασφαλίζοντας αξία για τους δημότες. Η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας· μειώνοντας τη γραφειοκρατία, μπορούμε να ενισχύσουμε την οικονομία και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.

Προτεραιότητά μου είναι επίσης η υγειονομική περίθαλψη. Θα υποστηρίξω τη βελτίωση των παραϊατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών μέσω κρατικών επιδοτήσεων, καθιστώντας τες πιο προσιτές. Επίσης, θα απλοποιήσω τις οικοδομικές άδειες για να διευκολύνω τους κατοίκους που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις περιουσίες τους. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε την κοινότητά μας πιο ευημερούσα και υποστηρικτική.

Η Amanda Paliouras

Georgina Papafotiou (Brimbank, Copernicus Ward)

Πιστεύω ότι η υποστήριξη υποψηφίων ελληνικής καταγωγής ενισχύει τους δεσμούς στην κοινότητά μας. Είμαι περήφανη για τις συνδέσεις που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της διδασκαλίας, της συμμετοχής μου στο NUGAS και άλλους κοινοτικούς οργανισμούς, καθώς και της θητείας μου ως δημοτική σύμβουλος. Ως ηγέτες, πρέπει να αποτελούμε πρότυπα και να εμπνέουμε την επόμενη γενιά να συνεχίσει να ηγείται και να είναι περήφανη για την ελληνική κουλτούρα και κληρονομιά μας.

Η Georgina Papafotiou

Peter Vasilogiannacopoulos (Moonee Valley, Queens Park Ward)

Ως Ελληνοαυστραλός πρώτης γενιάς, υποβάλλω υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Queens Park στις δημοτικές εκλογές του Moonee Valley, με στόχο να φέρω αλλαγές στη λειτουργία του δήμου. Το τρέχον συμβούλιο έχει παραλείψει να προτεραιοποιήσει τα συμφέροντα της κοινότητας. Αν εκλεγώ, θα προωθήσω τη διαφάνεια και την ακεραιότητα, ώστε οι φωνές της κοινότητας να ακούγονται και οι αποφάσεις να εξυπηρετούν την ευημερία όλων, όχι μόνο των μεγάλων συμφερόντων.

Steve Stefanopoulos OAM (Stonnington, Wattletree Ward)

Ποτέ δεν υπήρξα μέλος ή υποστηρικτής πολιτικού κόμματος. Πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στα χέρια αφοσιωμένων κατοίκων. Έχω αφιερώσει πολλές ώρες σε εθελοντισμό και υπερασπίστηκα την προστασία ιστορικών περιοχών στο Stonnington. Δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι τα τοπικά μας πάρκα, οι κήποι και οι δρόμοι θα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και ότι οι υπηρεσίες θα βελτιώνονται συνεχώς. Επιλέξτε έναν ανεξάρτητο, μακροχρόνιο κάτοικο που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά σας.

Ο Steve Stefanopoulos

Aristea Havelas (Brimbank, Copernicus Ward)

Η καταγωγή μου είναι Ελληνοαυστραλιανή, καθώς οι παππούδες μου γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μετανάστευσαν στη Μελβούρνη τη δεκαετία του ’60 και του ’70. Πέρυσι τον Αύγουστο έγινα Ελληνίδα πολίτης του Αιγίου, Αχαΐας.

Εκπροσωπώ την ελληνική μας κοινότητα, συμμετέχοντας στο Πολιτιστικό Θερινό Καμπ Νεολαίας το 2022 στη Θεσσαλονίκη και στο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής το 2024 στη Μελβούρνη. Είναι τιμή μου να υπηρετώ την κοινότητά μας, και πρέπει να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας για τις μελλοντικές γενιές.

Η Aristea Havelas

Suzy Stojanovic (Maroondah, McAlpin Ward)

Υποβάλλω υποψηφιότητα για επανεκλογή, ώστε να συνεχίσω να ενισχύω μια ισχυρότερη και πιο συμπεριληπτική κοινότητα, εκτιμώντας τις συνεισφορές των ελληνικών και κυπριακών κοινοτήτων. Με πολυετή εμπειρία, θα εργαστώ από την πρώτη ημέρα για την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των γενιών. Δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι όλοι θα αισθάνονται εκπροσωπούμενοι και θα τιμήσουμε την παράδοση, ενώ θα προοδεύσουμε προς ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Η Suzy Stojianovic

Lambros Tapinos (Merri-bek, Brunswick West Ward)

Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ελλάδα τη δεκαετία του ’60 και το Brunswick είναι το σπίτι μας από τότε. Είμαι περήφανος για τη συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην περιοχή. Ως αντιδήμαρχος, αναγνωρίζω καθημερινά τις ανάγκες τους, και τους υποστηρίζω μιλώντας ελληνικά. Θέλω να εξασφαλίσουμε ελληνικά στα σχολεία, ιστορίες στις βιβλιοθήκες και παιδική φροντίδα στη γλώσσα μας. Υποστηρίζω τους κοινοτικούς οργανισμούς με επιχορηγήσεις και ανακαινίσεις. Ψηφίστε με για να έχουμε μια ελληνική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Lambros Tapinos

Chris Pattas (Boroondara, Maranoa Ward)

Η κοινότητα πρέπει να με ψηφίσει γιατί φέρνω εμπειρία και αφοσίωση. Ως πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Δήμαρχος, κατανοώ τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με πάνω από 25 χρόνια σε ηγετικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και την κυβέρνηση, γνωρίζω πώς να διοικώ αποτελεσματικά. Είμαι αφοσιωμένος στις οικογενειακές αξίες, την υποστήριξη των δικαιωμάτων όλων και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα. Αν και δεν ανήκω σε πολιτικό κόμμα, συνεργάζομαι με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Με ισχυρές επικοινωνιακές ικανότητες και 30 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή, έχω αναπτύξει σχέσεις, ειδικά με την ελληνική κοινότητα. Είμαι προσιτός, ειλικρινής και αφοσιωμένος στη βελτίωση της κοινότητάς μας.

Tayla Vorgiatzidis (Brimbank, Mount Derrimut Ward)

Ως υπερήφανη κάτοικος του Brimbank, γνωρίζω τις προκλήσεις της περιοχής. Με χρόνια εμπειρίας στην κοινοτική υγεία, έχω αναπτύξει πολιτικές και στρατηγικές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ποικιλόμορφης κοινότητάς μας. Η δέσμευσή μου να ακούω τις τοπικές φωνές είναι η βάση των δεξιοτήτων μου. Ψηφίζοντας εμένα, στηρίζετε μια νέα προσέγγιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με καινοτόμες λύσεις που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο.

Η Tayla Vorgiatzidis

Jana Sarantis (Swan Hill, Unsubdivided council)

Οι πρόγονοί μου μετανάστευσαν από την Ελλάδα για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τις επόμενες γενιές. Με παρόμοιο πάθος επιθυμώ να δω την κοινότητά μας να προοδεύει. Στις επερχόμενες εκλογές, είναι σημαντικό να ψηφίσουμε υποψηφίους που ακούν και μάχονται για τις ανάγκες μας. Σκοπεύω να είμαι αυτή η υποψήφια, πιστεύοντας ότι οι Έλληνες έφεραν τη δημοκρατία και τη φωνή του πολίτη. Θα εργαστώ για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία στο συμβούλιο. Ως σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας υγείας, διαθέτω τις δεξιότητες και την εμπειρία για να εκπροσωπήσω δυναμικά την κοινότητά μας και να φέρω θετικές αλλαγές.

Η Jana Sarantis

Michelle Giovas (Banyule, Sherbourne Ward)

Όπως προδίδει το όνομά μου, έχω ιρλανδική καταγωγή. Παντρέυτηκα Έλληνα και έχω τρία όμορφα και περήφανα ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν, όπως κι εγώ, στην υπέροχη Banyule. Για το 2023, έχω ανακηρυχθεί Πολίτης της Χρονιάς του Banyule και συμμετέχω στις εκλογές για να επιφέρω αλλαγές που θα προέρχονται από την κοινότητα, με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό, την προστασία των πράσινων γειτονιών μας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο Συμβούλιο.

Η Michelle Giovas

Kristian Raspa (Brimbank, Albanvale Ward)

Ως ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας και εκπαιδευτικός, δεσμεύομαι να προωθήσω τις αξίες μας: οικογένεια, εκπαίδευση και κοινότητα. Κατανοώ τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες στο Brimbank και θα εργαστώ σκληρά για να ακουστούν οι φωνές μας. Θα στηρίξω πρωτοβουλίες που γιορτάζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και προάγουν την πρόοδο των νέων. Με τη στήριξή σας, στοχεύω να δημιουργήσουμε ένα Brimbank που σέβεται το παρελθόν μας και αγκαλιάζει το μέλλον. Είμαι εδώ για να είμαι η φωνή της κοινότητάς μας.

Ο Kristian Raspa

Arthur Athanasopoulos (Monash, Banksia Ward)

Οι αξίες και η έμπνευσή μου είναι απλές. Η αγάπη μου για την περιοχή Clayton πηγάζει από την οικογενειακή μας ιστορία, καθώς ζούμε εδώ από τη δεκαετία του ’60. Έχω μεγαλώσει τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου στην καρδιά της κοινότητας, και είμαι αφοσιωμένος στη βελτίωση των δημόσιων χώρων, της βιωσιμότητας και της πρόσβασης σε υπηρεσίες για όλους.

Το Συμβούλιο πρέπει να προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση, βελτιώνοντας τις υποδομές και την πρόσβαση σε υπηρεσίες και κοινοτικές εγκαταστάσεις. Κατανοώ τις ανάγκες των ελληνικών κοινοτήτων μας και, με τη στήριξη της ευρύτερης κοινότητας, θα εργαστώ σκληρά για ένα καλύτερο Monash για όλους τους κατοίκους.

Ο Arthur Athanasopoulos

Jim Grivas (Manningham, Ruffey Ward)

Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρούμε σύνδεση με την κοινότητά μας και να της δίνουμε φωνή στο συμβούλιο, εκπροσωπώντας τόσο την ελληνική κοινότητα όσο και τον δήμο Manningham συνολικά. Με την πίεση του κόστους ζωής, είναι ευκαιρία να επανεξετάσουμε τους φόρους και τις επιβαρύνσεις, ειδικά για τους ηλικιωμένους Έλληνες πολίτες της περιοχής. Είναι καιρός να φροντίσουμε τα μέλη της κοινότητάς μας. Θα είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω την ελληνική κοινότητα στην Περιφέρεια Ruffey και στο Manningham.

Ο Jim Grivas

Michael Glynatsis (Yarra, Hoddle Ward)

Είμαι τοπικός επιχειρηματίας στο Collingwood και το Fitzroy και ανεξάρτητος σύμβουλος από το 2023. Υποβάλλω υποψηφιότητα για επανεκλογή στην Περιφέρεια Hoddle και χρειάζομαι τη στήριξή σας για να επαναφέρω τη φωνή των κατοίκων στο Συμβούλιο.

Η χαρτογράφηση πλημμυρών στο Collingwood θα επηρεάσει τις αποτιμήσεις και θα αυξήσει τις ασφαλιστικές τιμές, γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των όμβριων υδάτων. Ας εστιάσουμε στους φόρους, τους δρόμους και την αποκομιδή απορριμμάτων – τη βασική λειτουργία του Συμβουλίου.

Ο Michael Glynatsis

Terry Mitropoulos (Nillumbik, Swipers Ward)

Αφοσιώνομαι στην προώθηση θετικών αλλαγών και στη διασφάλιση ότι οι φωνές μας ακούγονται. Μέσα από δύσκολες δοκιμασίες, έχω κατανοήσει τη σημασία μιας ισχυρής κοινότητας.

Το πάθος μου είναι η αύξηση ευκαιριών για τη νεολαία, η στήριξη των ηλικιωμένων, η ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων και η προστασία του περιβάλλοντος. Προτεραιότητά μου είναι η διαφάνεια και η συνεργασία με τους κατοίκους για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας.

Μόνο μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, και αυτό είναι το όραμά μου. Η ψήφος σας είναι ψήφος για ένα φωτεινότερο μέλλον για όλους.

Ο Terry Mitropoulos

Rex Lazaros (Casey, Casuarina Ward)

Ο παππούς και η γιαγιά μου με δίδαξαν ότι η σκληρή δουλειά είναι σημαντική, αλλά η οικογένεια είναι το παν. Η επιτυχία δεν έχει νόημα αν δεν φροντίζουμε τους αγαπημένους μας. Αυτή τη νοοτροπία φέρνω στο συμβούλιο: θα δουλέψω σκληρά, προτεραιότητα θα έχει πάντα η ευημερία των οικογενειών. Θα διασφαλίσω ότι όλες οι οικογένειες θα έχουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται για να ανθίσουν.

Ο Rex Lazaros

Terri Soumilas (Maribyrnong, Saltwater Ward)

Η ελληνική κοινότητα του Yarraville είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της συμβολής των μεταναστών στην πολιτισμική μας κληρονομιά. Θέλω να βοηθήσω στη διατήρηση αυτής της κληρονομιάς διοργανώνοντας ένα ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ για το οποίο αναμένω προτάσεις από τους ηλικιωμένους και την κοινότητα. Με εμπειρία στην τοπική κυβέρνηση και τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, στοχεύω να δημιουργήσω έναν χώρο που θα γιορτάζει την πολυπολιτισμικότητα του δήμου και θα προάγει την ένταξη. Κατανοώ τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας και πιστεύω ότι το τοπικό συμβούλιο πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, διασφαλίζοντας σωστό προγραμματισμό και σεβασμό στις πολιτισμικές μας ιστορίες.

Η Terri Soumilas

Esther Anatolitis (Melbourne, Team Hakim – Resident Independents)

Για 20 χρόνια, είμαι ενεργό μέλος των ελληνικών-αυστραλιανών κοινοτήτων μας, υποστηρίζοντας πολιτιστικές δραστηριότητες και ζητήματα που μας αφορούν. Έχω διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αντίποδες και συμμετείχα στην έκδοση του βιβλίου “Her Voice” για τις Ελληνοαυστραλές ηγέτιδες. Ως τακτική επισκέπτρια του Ελληνικού Κέντρου και του Ελληνορθόδοξου Μουσείου, συμμετέχω σε εκθέσεις και πάνελ που προβάλλουν εξέχοντες Ελληνοαυστραλούς. Με εμπειρία στην αστική κουλτούρα και την πολιτική, στηρίζω τις καινοτόμες πολιτικές της Ομάδας Hakim, που περιλαμβάνουν 10 εκατομμύρια δολάρια για πολυπολιτισμικά φεστιβάλ. Εμπνευσμένη από τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προωθούμε την υποστήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων. Περισσότερα «όταν τα ξαναπούμε».

Η Esther Anatolitis

Helen Pavlidis-Mihalakos (Merri-bek, Westbreen Ward)

Ως μόνιμη κάτοικος του Merri-bek για πάνω από 55 χρόνια και νυν σύμβουλος, κατανοώ τις ανάγκες της κοινότητάς μας. Με τρεις γενιές της οικογένειάς μου εδώ, γνωρίζω τι είναι σημαντικό για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Δεσμεύομαι να εξασφαλίσω καλοσυντηρημένες υποδομές, ασφαλείς δρόμους, καθαρούς δημόσιους χώρους και προσβάσιμες κοινοτικές υπηρεσίες. Θα ενισχύσω τη συμμετοχή των ηλικιωμένων και των κατοίκων που δεν μιλούν Αγγλικά, προάγοντας μια ασφαλή και φιλόξενη κοινότητα για όλους.

Η Helen Pavlidis-Mihalakos

Tony Athanasopoulos (Kingston, Bunjil Ward)

Η αύξηση του κόστους ζωής είναι προτεραιότητά μου. Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, κατανοώ τις προκλήσεις της περιοχής μας. Υπόσχομαι αύξηση της επιστροφής φόρου για τους συνταξιούχους, εκπτώσεις στη Χρέωση Υπηρεσίας Αποβλήτων και στήριξη στις υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων. Παράλληλα, θα επενδύσω σε υποδομές, όπως η βελτίωση δρόμων και πεζοδρομίων. Με τη στήριξή σας, ας δημιουργήσουμε μια κοινότητα όπου όλοι έχουν φωνή και οι αποφάσεις λαμβάνονται με κοινή λογική.

Ο Tony Athanasopoulos

Angelica Panopoulos (Merri-bek, Harmony Park Ward)

Είμαι σύμβουλος των Πρασίνων και πρώην δήμαρχος του Merri-bek. Όντας εγγονή Ελλήνων μεταναστών, οι εμπειρίες τους με έχουν επηρεάσει βαθιά. Δεσμεύομαι να στηρίξω τις ηλικιωμένες και πολυπολιτισμικές κοινότητες με κατάλληλες υπηρεσίες. Ως κάτοικος της περιοχής, θέλω όλοι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες και υποδομές, όπως πεζοδρόμια. Αν επανεκλεγώ, προτεραιότητές μου θα είναι η κατασκευή νέας βιβλιοθήκης, κατοικιών και ανοιχτού χώρου στο Κεντρικό Coburg, καθώς και η ασφάλεια στην πεζοπορία και η υποστήριξη υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων.

Η Angelica Panopoulos

George Stavrakis (Whittlesea, Thomastown Ward)

Οι γονείς μου με έστειλαν σε ελληνικό σχολείο σε μικρή ηλικία, ενώ μιλώντας ελληνικά και στο σπίτι, έμαθα να χειρίζομαι τη γλώσσα με αυτοπεποίθηση. Πολλοί στην ελληνική κοινότητα του Thomastown ανησυχούν ότι, όταν ζητούν βοήθεια από το συμβούλιο, δεν βρίσκουν κάποιον που να μπορεί να τους καταλάβει. Θα είμαι εκεί για να ακούγεται η φωνή τους.

Ο George Stavrakis

Peter Razos (Yarra, Lennox Ward)

Ο πατέρας μου μετανάστευσε στη Μελβούρνη μετά τον πόλεμο, και άνοιξε καταστήματα φρούτων και λαχανικών. Η μητέρα μου φρόντιζε το σπίτι και βοηθούσε στο κατάστημα, μαθαίνοντάς μου τη σκληρή δουλειά. Είμαι παντρεμένος με δύο κόρες και υποστηρίζω την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία παρέχοντας γεύματα για τους άπορους. Έχοντας σπουδάσει μηχανική και με εκτενή εμπειρία στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας έχω αναπτύξει ακίνητα στην Ευρώπη και τη Μελβούρνη. Τώρα ως συνταξιούχος, ασχολούμαι με τη βελτίωση της αποδοτικότητας του Συμβουλίου της Yarra και την επιρροή στην περιφέρεια Lennox. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν, καθώς ο Επίσκοπος Κυριάκος με ευλόγησε πριν από την ψηφοφορία.

Ο Peter Razos

Sophy Galbally (Melbourne, Team Elvis Martin)

Η ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης ιδρύθηκε από μετανάστες μεταξύ 1951 και 1970, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειάς μου. Πολλοί αντιμετώπισαν γλωσσικά εμπόδια και ρατσισμό. Ο πατέρας μου, ο Παναγιώτης Γυφτόπουλος, βοήθησε πολλούς να έρθουν στη Μελβούρνη και ίδρυσε το Κοινωνικό Κέντρο Παπαστράτου, που παραμένει ενεργό σήμερα. Παρά την έλλειψη Ελλήνων ψηφοφόρων στη Μελβούρνη, σκοπεύω να εκλεγώ για να εκπροσωπήσω την κοινότητά μας, αξιοποιώντας την εμπειρία μου ως πρώην σύμβουλος. Μετά την απώλεια του γιου μου, Έλι, το 2020, και της εγγονής μου, Ζακ, είμαι αποφασισμένη να στηρίξω την επόμενη γενιά στην κληρονομιά μας.

Η Sophy Galbally

Tasa Damante (Maroondah, Wicklow Ward)

Θέλω να δημιουργήσω μια προσιτή και βιώσιμη κοινότητα φιλική προς τις οικογένειες, προσφέροντας ευκαιρίες σε όλους. Θα εργαστώ για το νέο Κέντρο Ευημερίας στην Κοινότητα Croydon και την αναβάθμιση της κύριας οδού. Επίσης, θα αγωνιστώ για τη βελτίωση και τη διατήρηση του Νοσοκομείου Maroondah στην περιοχή Wicklow, όπου ζουν πολλές νέες οικογένειες. Στοχεύω στην προώθηση ευκαιριών για φροντίδα παιδιών, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και απασχόληση, που είναι κρίσιμες εν μέσω της τρέχουσας κρίσης κόστους ζωής.

Katerine Theodosis (Merri-bek, Westbreen Ward)

Είμαι ντόπια και υποψήφια του Εργατικού Κόμματος για την περιφέρεια Westbreen στις εκλογές του Δήμου Merri-bek. Μεγάλωσα στο Pascoe Vale και τώρα ζω στο Hadfield. Ως κόρη Ελλήνων μεταναστών, η ελληνική-αυστραλιανή ταυτότητά μου διαμορφώνει τις αξίες μου. Αν εκλεγώ, θα στηρίξω την ποιότητα υπηρεσιών, όπως φροντίδα ηλικιωμένων και υγειονομική περίθαλψη, την υποστήριξη τοπικών αθλητικών σωματείων, καθώς και τη διατήρηση πάρκων και χαμηλών τελών για την ανακούφιση των νοικοκυριών στη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής.

Anthony Koutoufides (Melbourne Lord Mayor, Team Kouta)

Είμαι από τη Μελβούρνη και έχω ζήσει εδώ όλη μου τη ζωή. Λυπάμαι για την κατάσταση της πόλης, ειδικά με την αύξηση της εγκληματικότητας. Θα μιλήσω με την Αστυνομία της Βικτώριας και αν δεν βρω λύση, σκέφτομαι να προσλάβω επιπλέον άτομα ασφαλείας για να αισθάνονται οι πολίτες πιο ασφαλείς. Στις δεκαετίες του ’70, ’80 και ’90, απολαμβάναμε την πόλη με χαμόγελο. Τώρα, ανησυχώ για την ασφάλεια των παιδιών μου το Σαββατοκύριακο, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Ο Anthony Koutoufides

Nicolas Zervos (Melbourne, Team Wood)

Ο Άρον Γουντ με κάλεσε να γίνω μέλος της ομάδας του λόγω του πάθους μου για τη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτώριας. Η πόλη είναι ο σφυγμός της πολιτείας και με εκνευρίζει η παραμέληση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις κυκλοφοριακές συμφορήσεις, διασφαλίζοντας ισορροπία ανάμεσα στους ποδηλατόδρομους και την αποτελεσματική είσοδο και έξοδο των πολιτών.

Υπάρχουν κρατικές εγκαταστάσεις στη μητροπολιτική Μελβούρνη που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους αστέγους. Ορισμένες ξένες πόλεις ενθαρρύνουν τους αστέγους να μένουν κοντά σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης. Τέλος, η καθαριότητα της πόλης υποφέρει. Η Μελβούρνη είναι τουριστικός προορισμός και δεν πρέπει να είναι βρώμικη.

Ο Nicolas Zervos

Voula Allimonos (Merri-bek, Randazzo Ward)

Είμαι πρώτης γενιάς Ελληνοαυστραλή και έχω μεγαλώσει στο Brunswick, όπου οι γονείς μου μετανάστευσαν το 1956. Ο 19χρονος γιος μου έχει επίσης ζήσει εδώ. Ως δασκάλα Ελληνικών και μέλος της Παλλακωνικής Αδελφότητας, κατανοώ τις αξίες και τις ανησυχίες της κοινότητας. Έχω βαθιά γνώση των αναγκών και προκλήσεων της περιοχής και συμβάλλω στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας. Με τις πολιτιστικές μου ρίζες και την τοπική μου εμπειρία, είμαι αφοσιωμένη στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων ψηφοφόρων στο Brunswick.

Chris Pattas.

The post «Γιατί πρέπει να μας ψηφίσετε» appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.