Για περιορισμούς συνδικαλιστικής ελευθερίας μιλά η Ισότητα σε επετειακό μήνυμα

Ο τόπος μας δυστυχώς δεν έχει προοδεύσει αρκετά στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Για περιορισμούς στη συνδικαλιστική ελευθερία και άνιση αντιμετώπιση των συντεχνιών από το κράτος κάνει λόγο η παγκύπρια συντεχνία Ισότητα, στο επετειακό της μήνυμα για τα 64 χρόνια από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “ο τόπος μας δυστυχώς δεν έχει προοδεύσει αρκετά στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρόλο που η κυβέρνηση τα επικαλείται συχνά πυκνά για να καταγγείλει παραβιάσεις τους από την κατοχική Τουρκία”.

Η συντεχνία αναφέρει ως “τρανταχτό παράδειγμα” για τα παραπάνω, τους περιορισμούς στη συνδικαλιστική ελευθερία και στην ισότιμη αντιμετώπιση των συντεχνιών από το κράτος ως εργοδότη, αλλά και την παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος των εργαζομένων για ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας.

“Φέτος όμως, ξεφύγαμε από την απλή παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και της παραβίασης της αρχής της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας και πήγαμε ακόμα δεκαετίες πίσω με τη δίωξη του συνδικαλιστή, Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος και Αντιπροέδρου Β’ του ΔΣ της Συντεχνίας μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, προστίθεται, “συνεχίζουμε με υπομονή και αποφασιστικότητα τον αγώνα, πιστεύοντας σε μια Κύπρο ελεύθερη, που θα διασφαλίζει την ευημερία, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της και θα κάνει πράξη το σεβασμό στη συνδικαλιστική ελευθερία”.

Καταληκτικά, η συντεχνία αναφέρει ότι σήμερα τιμούμε τη μνήμη αυτών που υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.