Γλυφάδα: Αποβλήθηκε οριστικά η μαθήτρια που έδειρε τη 14χρονη

Με οριστική αποβολή από το σχολείο της τιμωρήθηκε μία από τις εμπλεκόμενες μαθήτριες στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Η απόφαση ελήφθη προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας και, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα συνεχίσει τη φοίτησή της σε άλλο σχολείο της περιοχής.

Η απόφαση, ωστόσο, έχει ανησυχήσει τους γονείς άλλων παιδιών στο καινούργιο σχολείο όπου θα φοιτήσει η 14χρονη δράστις καθώς φοβούνται μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

Η δεύτερη εμπλεκόμενη στην υπόθεση συνεχίσει να πηγαίνει στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτεί, παρότι ο πατέρας του θύματος τούς ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για τα όσα συνέβησαν.

Δύο δικογραφίες

«Για την περίπτωση της Γλυφάδας τρέχουν δύο δικογραφίες, όπως εξήγησε μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής. «Η μία είναι η βασική για το περιστατικό. Ταυτοποιούνται όλο και περισσότερα παιδιά. Ταυτοποιήθηκε και αυτός με τα τατουάζ, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας. Όμως υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως στοιχειοθετείται το έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης».

Ακολούθως, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τρέχει και μία άλλη, μία προκαταρτική, για το ηλεκτρονικό έγκλημα. Να δούμε αν υπάρχουν τα αδικήματα της διέγερσης σε πλημμέλημα ή κακούργημα ή η παραβίαση προσωπικών δεδομένων γι’ αυτούς που μετά το επεισόδιο έστελναν μηνύματα και φωτογραφίες των κοριτσιών που ήταν δράστριες. Κάποια προφίλ είναι ψεύτικα, κάποιες φωτογραφίες επίσης».

Ο κ. Καλλιακμάνης στη συνέχεια τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την αυστηροποίηση των ποινών όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά. «Περίμενα να ανακοινωθούν κοινωνικές δομές που θα ασχοληθούν με την οικογένεια και τα παιδιά αυτά. Οι γονείς είπαν πως δεν φταίνε τα παιδιά τους. Επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς», σημείωσε.

«Βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου είναι αντιμέτωποι με πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές. Πλέον οι ποινές θα ανέχονται στα 5 έτη φυλάκισης και υψηλές χρηματικές ποινές. Τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», αντέτεινε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Online «βεντέτα»

Μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα, η κόντρα μεταξύ των μαθητών που συμμετείχαν στο περιστατικό έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Τα μηνύματα που ανταλλάσσουν προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό, με το θέμα να λαμβάνει διαστάσεις που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά περιστατικά.

«Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε. Και δεν ήμουν μόνη που τη βαρούσα, ήμασταν τόσα άτομα… Αλλά είστε τόσο ζώα που βρήκατε εμένα. Και να σου πω κάτι, το ευχαριστήθηκα πολύ», σημειώνει μία από τις δύο μαθήτριες που χτύπησαν την 14χρονη.

Η άλλη ανήλικη φαίνεται αμετανόητη συνεχίζοντας τις απειλές: «Ήταν που ήμασταν και την προηγούμενη φορά θα πάμε να την γα… στο ξύλο, να πεθάνει, αλήθεια θα πεθάνει, στο ορκίζομαι, να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα, τώρα όμως γιατί θα είναι πολύ αργά, γι’ αυτό όποτε περιμένετε τώρα την κηδεία της γιατί έχει πεθάνει».

Ο πατέρας του θύματος ανέφερε ότι ακριβώς αυτή η στάση «είναι που επιβεβαιώνει τους φόβους μας όπως τους είχαμε αναφέρει και πριν από λίγες ημέρες ότι φοβόμαστε μια τρίτη επίθεση. Δεν ξέρουμε πως θα διαχειριστούμε την φυσική ασφάλεια του παιδιού μας, βγαίνοντας από το σπίτι. Γιατί όταν κάποιος εκφράζει την πρόθεση του να δολοφονήσει κάποιον, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό στην ψυχούλα του παιδιού μας. Φαντάζομαι του προκαλεί τρόμο».

Τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις νέες απειλές κατά της 14χρονης, αλλά και μηνύματα σαν κι αυτά έχουν προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων. Χρήστες στα social media στoχοποιούν ευθέως τις δράστιδες, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, τηλέφωνα, ακόμη και διευθύνσεις σπιτιών, απειλώντας τες με λιντσάρισμα.

«Πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα;», «Αυτή είναι η διεύθυνση του σπιτιού της», «Αν είστε μάγκες και βαράτε μια κοπέλα στο πάτωμα για στείλτε μου να σας αναλάβω αγοράκια», «Βρείτε σπίτι από τώρα γιατί θα καεί», «Μάθαμε που μένει και πάμε να δώσουμε μερικές αγκαλίτσες», είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, αρκετοί μαθητές κανονίζουν ραντεβού έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω».

Ο πατέρας της 14χρονης, από την πλευρά του, ζητάει να μην επιχειρήσει κανείς να πάρει το νόμο στα χέρια του: «Υπάρχει ότι θα μαζευτούνε διάφοροι άγνωστοι να σκοτώσουν αυτές που προκάλεσαν το κακό στην κόρη μου, το μήνυμά μου είναι ότι η βία δεν απαντά με βία, ο εκφοβισμός δεν θα λυθεί με εκφοβισμό».