Δήμος Πάφου: Επαναδραστηριοποίηση του δικτύου με αδελφοποιημένες πόλεις της Ελλάδος

Βασική συνιστώσα της δράσης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Τουρισμού του Δήμου η προβολή και καταξίωση της Πάφου στον διεθνή χώρο

Στις προτεραιότητες του πενταετούς πλάνου δράσης της έχει θέσει η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και Τουρισμού του Δήμου Πάφου την επαναδραστηριοποίηση του δικτύου Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, δημοτικό σύμβουλο της Κίνησης Σωτηρίας Μιχάλη Χατζημιτσή, προσθέτοντας πως βασική συνιστώσα της δράσης της Επιτροπής στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων και του τουρισμού αποτελεί η προβολή και καταξίωση της Πάφου στον διεθνή χώρο προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημιτσή, την πρωτοβουλία αυτή έχει αναλάβει ο Δήμος Πάφου και η πρώτη συνάντηση προγραμματίζεται για τα μέσα Φεβρουαρίου στην Καλαμαριά, με στόχο τον καταρτισμό σχεδίου που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στους συμμετέχοντες Δήμους και συγκεκριμένα στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του εμπορίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζημιτσής σ΄ότι αφορά τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα, οι τοπικές αρχές που μετέχουν στον δίκτυο θα οργανώσουν σειρά κοινών εκδηλώσεων και ταυτόχρονα θα καταβάλουν προσπάθειες για προσέλκυση τουριστών.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, επιδιώκεται η μετατροπή της Πάφου σε κέντρο εκπαίδευσης της Μεσογείου. Σχετικά με τον τομέα του εμπορίου, θα επιχειρηθεί η επέκταση των δραστηριοτήτων μεταξύ των πόλεων που μετέχουν στο Δίκτυο και η υποβοήθηση μικρών επιχειρήσεων για την προώθηση της εξαγωγής τοπικών προϊόντων, συμπλήρωσε.

Επισήμανε επίσης πως στο Δίκτυο, το οποίο ιδρύθηκε το 1995, πέραν του Δήμου Πάφου, συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαμαριάς, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Λαμίας, Πρέβεζας και Χανίων.

Παράλληλα, ο Δήμος Πάφου επιχειρεί περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών του και ενίσχυση της συνεργασίας του με τους Δήμους Άτζιο Ιταλίας, Μείζονος Αμμάν Ιορδανίας και Herziliya Ισραήλ, καθώς και το Κυβερνείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, με τους οποίους επίσης είναι αδελφοποιημένος. Σε ό,τι αφορά τις αραβικές χώρες, η διοργάνωση εκδηλώσεων θα προγραμματιστεί μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, κατέληξε.