ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ

Πότε θα συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη; Η απάντηση από την πασοκική πλευρά ήταν «όταν υπάρξει θεσμική πρόσκληση, πέραν του τηλεφωνικού αιτήματος, προφανώς και θα γίνει». Οπως ανέφερε σχετικά και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς, «ο κ. Ανδρουλάκης έχει δείξει ότι είναι απόλυτα θεσμικός σε όλη την πορεία του και σε όλα τα ζητήματα. Αργά ή γρήγορα, αυτή η συνάντηση θα γίνει. Πρέπει να δούμε, όμως, και ποια θα είναι τα θέματα συζήτησης, διότι ενδεχομένως να χρειαστούν και τα εθνικά για να υπάρξει συνολική ενημέρωση».

Ο κωδικός, άρα, είναι «θεσμικό κάλεσμα, θεσμικό περιεχόμενο». Γιατί τους δυο τους, κακά τα ψέματα, φίλους δεν τους λες.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Σύμφωνα με όσα είπε (Ράδιο Θεσσαλονίκη) η νέα επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, το κόμμα θα κάνει δύο συνέδρια: ένα πολιτικό που θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη άνοιξη και αργότερα ένα οργανωτικό, το οποίο θα αλλάξει και τη σύνθεση των βασικών οργάνων του κόμματος.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί τελικά από το χρονοδιάγραμμα, σημαίνει πως η «συμβουλευτική» φύση που έχει το Πολιτικό Κέντρο προς το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα – ίσως για λίγο περισσότερο από όσο περιμένουν και εκείνοι που γνωρίζουν πως τόσο το ΠΣ όσο και η ΚΠΕ θα μετατραπούν εκ των πραγμάτων μέσα στον επόμενο χρόνο σε ΚΟΕΣ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

Μια μίνι περιπέτεια υγείας έφερε τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, εσπευσμένα χθες το πρωί στο Ασκληπιείο της Βούλας για έκτακτες, απαραίτητες εξετάσεις. Ο πρώην υπουργός μπορεί να μη χρειάστηκε νοσηλεία και να επέστρεψε στο σπίτι του για να αναρρώσει εκεί, όμως η επίσκεψη που είχε προγραμματίσει στην Κρήτη, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, αναβλήθηκε.

Η περιοδεία και η ανοιχτή εκδήλωση στο Ηράκλειο θα γίνει, αντ’ αυτού, από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο.

ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ

Η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Βουλή πραγματοποιούν επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ελληνική επανεπικύρωση της ΕΣΔΑ και για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κωνσταντίνος Τασούλας θα υποδεχτούν στο Ζάππειο την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή μια σειρά σημαντικών ομιλητών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας, η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) Marko Bošnjak και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), Koen Lenaerts. Το ανεπίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

ΑΠΟΡΙΑ

Εντάξει, ο Ανδρουλάκης θα τον δει τον Μητσοτάκη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεσμικά, ποιον θα δει;