Δεν θέλει φόβο ο Αλόνσο

Οπως πριν από τα παιχνίδια με τον Αγιαξ και τη Λανς, έτσι και τώρα πριν από το μεγάλο ματς με την Τσέλσι, ο Ντιέγκο Αλόνσο το πρώτο που θέλησε να επικοινωνήσει ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος στην ομάδα του. Και το ίδιο θέλει να περάσει και στους ποδοσφαιριστές του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού πολύ μεγάλου αγώνα με τους Μπλε του Λονδίνου, έκανε λόγο για το δυσκολότερο έως τώρα παιχνίδι στη φετινή πορεία της ομάδας του. Εμφανίστηκε ρεαλιστής λέγοντας πως η ομάδα του περισσότερο θα χρειαστεί να αμυνθεί, ενώ αναφερόμενος στα σχόλια που υπάρχουν ύστερα από κάθε παιχνίδι τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά εδώ και χρόνια την πίεση από τα ΜΜΕ και ξέρει πώς να την αντιμετωπίσει.

«Νομίζω ότι η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική για να παίξεις απέναντι στην Τσέλσι, στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη. Η καλή άμυνα είναι αυτή που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και καλή επίθεση. Θεωρώ ότι η Τσέλσι είναι υψηλότερα από τη Λανς και τον Αγιαξ. Ομως αυτό δεν τροποποιεί και δεν αλλάζει τις σκέψεις μας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δύσκολος αγώνας που διαρκεί 90 λεπτά, αλλά γνωρίζουμε και ότι έχουμε τις δυνατότητες για να μπορέσουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε έναν καλό αγώνα και αμυντικά και επιθετικά», ανέφερε αρχικά ο Αλόνσο και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας. Είμαστε όμως ρεαλιστές απέναντι στο ποιον αντίπαλο θα έχουμε. Στην προετοιμασία μας, προετοιμάζουμε την ομάδα για να μπορεί να αντισταθεί ή να σταθεί στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να μπορέσουμε να το πράξουμε αυτό. Αν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε συχνότερα, σίγουρα θα είχαμε αναπτύξει και περισσότερο τις αντεπιθέσεις μας. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό προς την Τσέλσι, αλλά δεν θέλει να τη φοβηθεί η ομάδα του και αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει: «Καταρχάς σχετικά με την Τσέλσι, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντί της. Δεν τη φοβόμαστε, τη σεβόμαστε. Ακόμα και όταν παίξαμε με ομάδες που ήταν μικρότερου βεληνεκούς, κι εκείνες τις σεβαστήκαμε. Αυτό έμαθα από μικρό παιδί στη χώρα μου, να σέβομαι κάθε αντίπαλο. Γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω σεβασμό για το ποδόσφαιρο. Εχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τον αγώνα. Οσον αφορά τα σχόλια, θα πρέπει να σας πω ότι σε όλη μου την καριέρα μέχρι τώρα, ξέραμε κι εγώ και οι παίκτες να αντιμετωπίζουμε την πίεση και αυτά που μπορεί να γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι. Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, εμπιστοσύνη σε εμάς τους ίδιους και προχωράμε μπροστά».

Τέλος, ο Αλόνσο αναφέρθηκε και στην απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ και στον μεγάλο πόνο που έχει προκαλέσει σε όλους. «Εχουμε μεγάλο πόνο και είμαστε πολύ θλιμμένοι. Εδώ και 15 μέρες έχουμε μέσα μας αυτόν τον πόνο. 15 μέρες πάρα πολύ δύσκολες για όλους μας. Δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε για τον Τζορτζ. Να έχουμε σεβασμό, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, και να του αφιερώσουμε όλη τη σεζόν».

Από την πλευρά του ο Φακούντο Πελίστρι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλους παίκτες. Αλλά κι εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τόσο σημαντικές και μεγάλες ομάδες. Εχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος, σκληρός, αλλά θα είμαστε πλαισιωμένοι από τον κόσμο. Θα παίξουν δύο μεγάλες ομάδες και προσβλέπω στη νίκη».

Πήρε ελληνική ιθαγένεια

ο γιος του Μπάλντοκ

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τον τραγικό θάνατό του το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου ο αδικοχαμένος Τζορτζ Μπάλντοκ είχε καταθέσει αίτημα για να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ο ηλικίας ενός έτους γιος του, Μπρόντι. Το αίτημα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή έγινε αποδεκτό απ’ την ελληνική κυβέρνηση, με την απόφαση να δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Οκτωβρίου.