Δημοσίευμα τουρκικής εθνικιστικής εφημερίδας με ισχυρισμούς για δράση PKK στην Κύπρο

Δημοσίευμα τουρκικής εθνικιστικής εφημερίδας με ισχυρισμούς για δράση PKK στην Κύπρο – Αναφέρει ότι τρομοκράτες κατέφυγαν στην Κύπρο μετά από επιθέσεις

Η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Αϊντινλίκ ισχυρίζεται, σε πρωτοσέλιδό της, ότι το PKK «διοργάνωσε εκδήλωση στη Λεμεσό στην «ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου» για να τιμήσει τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση της TAI (στην Άγκυρα την περασμένη βδομάδα)», προσθέτοντς πως «η ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’”, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία “παρέμεινε σιωπηλή για το γεγονός αυτό».

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως«αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η συνεργασία της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’ με το PKK». Αναφέρει ότι «η οργάνωση πραγματοποίησε ‘Εορτή των Μαρτύρων του Οκτωβρίου’ στο Κέντρο Δημοκρατικής Κοινωνίας στη Λεμεσό της ‘νότιας Κύπρου’, την οποία οργάνωσε με την άδεια της ‘ελληνοκυπριακής διοίκησης’. Το Κέντρο, το οποίο ήταν διακοσμημένο με σημαίες του PKK και αφίσες του Οτσαλάν, τιμούσε τη μνήμη των βομβιστών αυτοκτονίας που η οργάνωση αποκάλεσε ‘Τάγμα Αθανάτων’. Στην ίδια μονάδα ήταν και οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο TAI και μαρτύρησαν 4 ήρωές μας», προστίθεται.

Διατυπώνονται ακόμοι ο ισχυρισμοί “πως ορισμένοι τρομοκράτες είχαν καταφύγει στην ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση΄έπειτα από επιθέσεις στην Τουρκία» και πως «η ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’ έδωσε διπλωματικό διαβατήριο” στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ