Δημοσκόπηση: Οι νέες ισορροπίες μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη – «Τσίμπησε» το ΠΑΣΟΚ, σταθερά μπροστά η Ν.Δ.

Πριν τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από τις εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ και την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δημοσκόπηση αποτυπώνει το νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα με το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου χωρίς να απειλεί τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί σε χαμηλότερα ποσοστά μετά και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Η έρευνα εστιάζει στην «πράσινη κάλπη» και την επόμενη ημέρα και «μετρά» την εσωκομματική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να φιλοξενεί πρόθεση ψήφου για τους υποψηφίους παρά μόνο αναλύοντας ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, περιλαμβάνει ερώτηση για την πρόθεση ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με άνεση, το ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνει και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλά.

Μπροστά η Ν.Δ. που παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστά ευρωεκλογών

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του STAR η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί προβάδισμα 12,2 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι στην δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του στο 14,3%, από  11,8% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πτώση και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,6%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,1%. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4% και ακολουθούν: Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, ΝΙΚΗ 3%, Νέα Αριστερά 2% και Μέρα 25 1,5%. Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%. Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η αντίστοιχή εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.

«Κόψιμο» υποψηφιότητας Κασσελάκη

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.