Δημοσκόπηση New York Times για εκλογές: Στα ίσια Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

Αμφίρροπη η εκλογική μάχη – Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των New York Times/Siena College

Οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν καταφέρει να «χτίσουν» σημαντικά υπέρ τους, μετά από τρεις μήνες μιας ταραχώδους προεκλογικής περιόδου

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνουν αμφότεροι το 48% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των New York Times/Siena College που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το αποτέλεσμα, που έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών και ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, δεν δείχνει ενθαρρυντικό για την Κάμαλα, σύμφωνα με τους New York Times. Στις πρόσφατες εκλογές, οι Δημοκρατικοί είχαν προβάδισμα στη λαϊκή ψήφο, ακόμη και όταν έχαναν το Κολέγιο Εκλεκτόρων και συνεπώς τον Λευκό Οίκο. Προσδοκούσαν από την Χάρις να οικοδομήσει ένα ισχυρό εθνικό προβάδισμα ως ένδειξη ότι θα τα πάει καλά σε κρίσιμες πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Η Χάρις και ο Τραμπ παραμένουν ουσιαστικά ισόπαλοι ακόμη και μετά από τρεις από τους πιο ταραχώδεις μήνες στην πρόσφατη αμερικανική πολιτική ιστορία. Ένα ντιμπέιτ υψηλού επιπέδου, δύο απόπειρες δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού, δεκάδες συγκεντρώσεις σε επτά πολιτείες-πεδία μάχης και εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για διαφημίσεις φαίνεται ότι δεν έκαναν πολλά για να αλλάξουν την πορεία της κούρσας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα