Διά πυρός και σιδήρου

Το κεφάλι του Μαντί Καμαρά και το αριστερό δοκάρι του Ντομινίκ Κοτάρσκι επανέφεραν τον ΠΑΟΚ μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι πρωταθλητές πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από τη Λιβαδειά (2-0) με την κεφαλιά του Καμαρά στο 85′ σε μια φάση που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω γιατί ο Ρόμο ήταν στο έδαφος και οι γηπεδούχοι «φώναζαν» για fair play που όμως οι φιλοξενούμενοι δεν τήρησαν, έχοντας αυτό το δικαίωμα. Στις καθυστερήσεις ο Σβαμπ με πέναλτι «κλείδωσε» το τρίποντο.

Ομως η φάση που έκρινε πολλά για την εξέλιξη του αγώνα ήταν στο 70′ όταν ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Μπάλτσι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι. Ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά αν η μπάλα πήγαινε μέσα ήταν δύσκολο να την αποκρούσει καθώς ήταν πολύ γωνιακό το σουτ. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Κωστούλας (μέσω VAR το έδωσε ο Βεργέτης) από την ανόητη ενέργεια του Γκόμες που ενώ ο τερματοφύλακάς του ετοιμαζόταν να μπλοκάρει την μπάλα, αυτός έβαλε τα χέρια του και έριξε στο έδαφος τον παίκτη του Λεβαδειακού.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το αυτονόητο σε μια πολύ κακή βραδιά, πολύ χειρότερη από αυτές με Αρη και Στεάουα που ναι μεν είχε ηττηθεί, αλλά ήταν πολύ καλύτερος χάνοντας σωρεία ευκαιριών και στα δύο αυτά παιχνίδια.

«Επιτέλους πήραμε αυτό που αξίζαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όπου είχαμε χάσει τόσες ευκαιρίες με δοκάρια κ.λπ. Είχαμε λίγο πιο καθαρό μυαλό το πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι και στην τελική προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που είναι επικίνδυνη επιθετικά. Βρισκόμαστε σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση, σε μια ολική αναδόμηση της ομάδας και θα πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες μας και τον ρυθμό μας. Ομως είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτό» παραδέχτηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου που πήγε και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον ομόλογό του, Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος όμως προβληματίζεται και σκέφτεται ακόμα και την αποχώρηση!

«Είναι μερικές φορές που τελειώνει ένα παιχνίδι που δεν ξέρεις τι να πεις. Επαναλαμβάνεται αυτό καθώς σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει και όμως δεν έχουμε ακόμα νίκη. Εγώ είμαι υπεύθυνος και θα σκεφτώ τι θα γίνει γιατί κάτι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να κάνει νίκη. Ισως να είμαι εγώ»!

Μέχρι το γκολ του Καμαρά, ο Λεβαδειακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το πέναλτι, αλλά και τη μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Ζίνι, που έκλεψε την μπάλα από τον Μπακαγιόκο αλλά πλάσαρε άουτ (42′). Οι αλλαγές του Λουτσέσκου έκαναν πιο γρήγορη την ομάδα του (διπλή ευκαιρία στο 62΄) και έστω και πέντε λεπτά πριν από το τέλος βρήκε δίχτυα και μαζί τον δρόμο προς την κορυφή.

Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (65′ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσάπρας, Τσοκάι (89′ Κάσσος), Μορέιρα, Πεντρόσο (64′ Κωστή), Μπάλτσι, Ζίνι (54′ Γιαννιώτας), Ρομό (89′ Οσμπολτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Οτο (46′ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλι, Γκόμες, Μπακαγιόκο (59′ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (59′ Τάισον), Τισουντάλι.