Διαδηλώσεις σε Ισραήλ για απελευθέρωση ομήρων – Συνομιλίες ισραηλινής αντιπροσωπείας στη Ντόχα

Xιλιάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Χαμάς

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, χθες Σάββατο, σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα Κυριακή, ισραηλινή αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες στη Ντόχα με αξιωματούχους από το Κατάρ και τις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ αποδοκίμασαν τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Μετά το αδιέξοδο στον προηγούμενο γύρο διαβουλεύσεων, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ενώ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Περίπου 100 είναι οι όμηροι που εξακολουθούν να παραμένουν στα χέρια της Χαμάς, αλλά είναι αδιευκρίνιστο πόσοι εξ αυτών βρίσκονται στη ζωή.

Πηγή: ΚΥΠΕ