«Διπλό» και πρώτη νίκη για τον Προμηθέα (88-86 τη Ράστα Βέχτα)

Με πολύτιμο «διπλό» συνδύασε ο Προμηθέας την πρώτη φετινή νίκη του στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League. Οι Αχαιοί πέρασαν νικηφόρα από τη Γερμανία και με το τελικό 88-86, για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρέωσαν τη Ράστα Βέχτα στην πρώτη ήττα της στον όμιλο.

Ο Προμηθέας είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με 17 πόντους στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου (16-33), αλλά μία χαλάρωση στο αμυντικό κομμάτι επέτρεψε στη γερμανική ομάδα να όχι μόνο να “ροκανίσει” τη διαφορά, αλλά και να προσπεράσει με 81-78 στο 36΄.

Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα είχε την απαραίτητη ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά στην άμυνα, προκειμένου να πάρει και πάλι το προβάδισμα (83-84 στο 38΄), μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Καραγιαννίδη και καλάθι του Ουίλιαμς.

 

EUROPE CUP:«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗ ΛΙΜΠΟΥΡΓΚ Ο ΠΑΟΚ

Με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο , ο ΠΑΟΚ επικράτησε, στο Βέλγιο, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του για το FIBA Europe Cup, επί της Λίμπουργκ με 74-70.

Πρώτος σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν συνολικά κάκιστα ποσοστά ευστοχίας στο ματς, ήταν ο Ρόκι Κρούζερ (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ). Καταλυτική, επίσης, αποτέλεσε η συμβολή των Ντεβόντε Άπσον (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Δημήτρη Κατσίβελη (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φρανκ Μπάρτλεϊ (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο), Τζέικ Φόρεστερ (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο).

EUROPE CUP: Ο ΣΑΝΟΓΚΟ

«ΥΠΕΓΡΑΨΕ» ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

«Ζορίστηκε» για ένα ημίχρονο, αλλά με εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο μέρος σε επίθεση κι άμυνα, το Μαρούσι διέλυσε με 99-80 την περσινή πρωταθλήτρια Σουηδίας Νόρκεπινγκ Ντόλφινς και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του FIBA Europe Cup. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ισμαέλ Σανόγκο που έκλεισε τον αγώνα στους 29 πόντους (6/11 τρίπ.) και 7 ριμπάουντ, ενώ την κατάλληλη στιγμή έδωσε μεγάλη ώθηση και ο Μίρο Ραντούλιτσα με 13 πόντους κι 8 ριμπάουντ. «Μελανό» σημείο στη μεγάλη νίκη του Αμαρουσίου, ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη (κάταγμα στο καρπό) που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον δύο μήνες.

BCL: ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 8ο όμιλο του Basketball Champions League, υπέστη το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη ηττήθηκε 76-81 από την ισπανική Μούρθια, η οποία πανηγύρισε με ένα πολύτιμο «διπλό» την πρώτη νίκη της στην εφετινή διοργάνωση.

Ο παίκτης του Περιστερίου (Δ) μαρκάρεται από τον παίκτη της Μούρθια (Α), κατά τη διάρκεια του αγώνα Περιστέρι – Μούρθια στο Κλειστό Περιστερίου για την 2η αγωνιστική της Basketball Champions League, Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

The post «Διπλό» και πρώτη νίκη για τον Προμηθέα (88-86 τη Ράστα Βέχτα) appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.