Δολοφόνησε τους γονείς της στη Βρετανία και έζησε με τα πτώματα τους για 4 χρόνια

Μια γυναίκα που δολοφόνησε τους γονείς της και έζησε με τα πτώματά τους για τέσσερα χρόνια, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή τα 36 έτη

Το αποτρόπαιο έγκλημα έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019 στο σπίτι του ζευγαριού στο Great Baddow του Essex, όπου η κατηγορούμενη συνέχισε να ζει με τα πτώματα των γονιών της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αφού τους δολοφόνησε, σύμφωνα με τον Guardian.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η Virginia McCullough, 36 ετών, δηλητηρίασε τον πατέρα της, John McCullough, 70 ετών, με φάρμακα τα οποία συνέθλιψε και έβαλε στο ποτό του, δήλωσε η εισαγγελέας Lisa Wilding KC στο δικαστήριο του Chelmsford Crown Court.

Την επόμενη μέρα δολοφόνησε τη μητέρα της, Lois McCullough, 71 ετών.

Η εισαγγελέας περιγράφει ότι η McCullough «χτύπησε τη μητέρα της με ένα σφυρί και τη μαχαίρωσε πολλαπλές φορές στο στήθος με ένα κουζινομάχαιρο».

Η δράστης, έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο τάφο στον οποίο τοποθέτησε την σορό του πατέρα της. Ο τάφος βρισκόταν στο γραφείο του και ήταν κατασκευασμένος από τούβλα τσιμέντου τα οποία είχε καλύψει με κουβέρτες και πίνακες ζωγραφικής.

Το σώμα της μητέρας της το τύλιξε με έναν υπνόσακο και το έκρυψε σε μία ντουλάπα σε υπνοδωμάτιο του τελευταίου ορόφου του σπιτιού, απ’ ότι αναφέρουν οι αρχές.

Οι δολοφονίες αποκαλύφθηκαν αφού οι γιατροί του ζευγαριού εξέφρασαν ανησυχία και η αστυνομία εισήλθε με τη βία στο σπίτι στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για χρόνια η McCullough έλεγε ψέματα για το πού βρίσκονταν οι γονείς της, προσποιούμενη στους γιατρούς και τους συγγενείς ότι ήταν άρρωστοι, ήταν σε διακοπές ή έλειπαν σε μακρινά ταξίδια.

Η σύλληψη

Το υλικό από την κάμερα της σύλληψης έδειξε την αστυνομία να εισέρχεται με τη βία στην κατοικία και να εντοπίζει την McCullough σε έναν διάδρομο, όπου ομολόγησε τα εγκλήματά της.

Αναφερόμενη στη σύλληψη, είπε στους αστυνομικούς: «Ήξερα ότι αυτό θα γινόταν κάποια στιγμή. Είναι σωστό να εκτίσω την ποινή μου».

Πρόσθεσε: «Χαμογελάστε, τουλάχιστον πιάσατε τον κακό».

Η ομολογία

Η McCullough έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή, στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της, για το πώς είχε σκοτώσει τους γονείς της.

Χαμογελάστε, τουλάχιστον πιάσατε τον κακό

Όταν αποκάλυψε στους αστυνομικούς πού βρισκόταν το φονικό όπλο, είπε ότι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για να μαχαιρώσει τη μητέρα της βρισκόταν κάτω από τις σκάλες και «θα έχει ακόμα αίμα πάνω του, είναι σκουριασμένο, αλλά θα έχει ακόμα ίχνη αίματος πάνω του».

Είπε επίσης στην αστυνομία ότι έπρεπε να «αποκτήσει θάρρος» για να σκοτώσει τη μητέρα της, καθώς «ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω».

Ο ντετέκτιβ Rob Kirby, της αστυνομίας του Essex, δήλωσε: «Η Virginia McCullough δολοφόνησε εν ψυχρώ τους γονείς της», προσθέτοντας ότι ήταν μια «έξυπνη χειραγωγός» η οποία έλεγε ψέματα για «σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής της».

Η οικογένεια

Ένα από τα αδέρφια της McCullough δήλωσε ότι ήταν «συντετριμμένοι και κενοί» από τον θάνατο των γονέων τους.

«Για μένα αυτή η κατάσταση είναι κυριολεκτικά ένας ζωντανός εφιάλτης από τον οποίο δεν θα ξυπνήσω ποτέ», έγραψε.

Ένας άλλος δήλωσε ότι αισθανόταν «άρρωστος μέχρι το μεδούλι» κάθε μέρα.

«Μας έχουν στερηθεί με σκληρό τρόπο αγαπημένες αναμνήσεις από τη μαμά και τον μπαμπά μας», πρόσθεσαν.

«Πώς τόλμησε η Βιρτζίνια να μας στερήσει αυτή τη ζωή; »

Ο Richard Butcher, αδελφός της μητέρας της δράστη, ανέφερε σε δήλωση ότι η ανιψιά του ήταν «πολύ επικίνδυνη» και ότι οι λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν «έπληξαν την πίστη του στην ανθρωπότητα».

Το κίνητρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία η McCullough είχε διασφαλίσει ότι θα συνέχιζε να λαμβάνει το όφελος των συντάξεων που καταβάλλονταν στους γονείς της μετά τον θάνατό τους.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «επωφελήθηκε» 59.664,01 λίρες από την κρατική σύνταξη και 76.334,58 λίρες από τη σύνταξη του καθηγητή McCullough μεταξύ 18 Ιουνίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα χρήματα φαίνεται ότι «σπαταλήθηκαν και η έρευνα δεν αποκάλυψε δαπάνες για ακριβά, πολυτελή αντικείμενα».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας ανακάλυψε ότι η κατηγορούμενη ήταν εθισμένη στον τζόγο και ξόδεψε 21.193 λίρες σε συναλλαγές που σχετίζονται με τυχερά παιχνίδια μεταξύ 1ης Ιουνίου 2018 και 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Η καταδίκη

Ο δικαστής, δήλωσε ότι οι πράξεις του McCullough ήταν μια «κατάφωρη παραβίαση της εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να υπάρχει μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους».

Είπε ότι ήταν βέβαιος ότι τα αδικήματα περιείχαν «σημαντικό βαθμό τόσο προμελέτης όσο και σχεδιασμού», καθώς η McCullough είχε συγκεντρώσει «μεγάλη ποσότητα συνταγογραφούμενων φαρμάκων» και αγόρασε το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε την μητέρα της τον Μάιο του 2019.

«Αυτές θεωρήθηκαν πράξεις βίας μετά από μήνες σκέψης και σχεδιασμού», δήλωσε ο δικαστής.

Καταδικάζοντας την McCullough, είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ένα σημαντικό κίνητρο για κάθε μία από τις δολοφονίες ήταν να μην ανακαλύψουν οι γονείς σου ότι τους έκλεβες και να πάρεις χρήματα που προορίζονταν γι’ αυτούς».

Πηγή: in.gr