Δωρεάν για οκτώ ημέρες η δημόσια συγκοινωνία για τους ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένοι της Βικτώριας -κάτοχοι Seniors Card- θα μπορούν να χρησιμοποιούν δίχως χρέωση τα μέσα μαζικής μεταφοράς για 8 ημέρες, στο πλαίσιο του Victorian Seniors Festival.

Οι δωρεάν μετακινήσεις, από αυτήν την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, έως και την επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Public Transport Victoria και τη V/Line και αφορά όλες τις μορφές δημόσιας συγκοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των τραμ, των τρένων, των λεωφορείων, στη μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης και την περιφέρεια.

Η υπουργός αρμόδια για τους Ηλικιωμένους, Ingrid Stitt και η υπουργός Δημόσιων Μεταφορών, Gabrielle Williams ενθαρρύνουν τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατόχους Seniors Card της Βικτώριας να επωφεληθούν της προσφοράς για να εξερευνήσουν την Πολιτεία, να επισκεφθούν αξιοθέατα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 42ου Victorian Seniors Festival.

Οι κάτοχοι Seniors Card θα πρέπει να έχουν μαζί την κάρτα τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και όταν επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται να χρησιμοποιούν την myki τους (Seniors myki) ως συνήθως, η οποία ωστόσο δε θα χρεώνεται, όπως επισήμανε το σχετικό ανακοινωθέν της κυβέρνησης.

Το Victorian Seniors Festival διαρκεί όλο τον Οκτώβριο με ένα πρόγραμμα γεμάτο από δωρεάν ή χαμηλού κόστους εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλη την Πολιτεία.

Το θέμα του φέτος είναι: «Explore. Engage. Evolve.» (Εξερευνήστε. Λάβετε μέρος. Εξελιχθείτε.), ενθαρρύνοντας τους ηλικιωμένους της Βικτώριας να διατηρήσουν την περιέργειά τους, να συμμετέχουν, να εξερευνήσουν νέες δραστηριότητες, να κάνουν νέες γνωριμίες και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν κάποιοι τη γήρανση.

«Αυτές οι 8 ημέρες δωρεάν μετακινήσεων έχουν ως στόχο να τιμήσουμε τους ηλικιωμένους κατοίκους της Βικτώριας και να τους βοηθήσουμε να αγκαλιάσουν πλήρως τις φανταστικές εκδηλώσεις του Victorian Seniors Festival σε όλη την Πολιτεία», δήλωσε η κα Stitt.

«Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για τους ηλικιωμένους να γνωρίσουν νέα μέρη της Πολιτείας μας, να επισκεφθούν ξανά αγαπημένα μέρη και να απολαύσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η Βικτώρια», πρόσθεσε η κα Williams.

Σημειώνεται ότι για μετακινήσεις στην περιφέρεια θα πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης στα υπεραστικά τρένα V/Line και σε ορισμένα λεωφορεία.

Για να κλείσετε θέση στις υπηρεσίες V/Line που απαιτούν κράτηση καλέστε το 1800 800 007. Θα πρέπει να παραλάβετε τα εισιτήριά σας εντός 48 ωρών.

Για να κάνετε ομαδική κράτηση για έως και 20+ άτομα που ταξιδεύουν με τρένο της V/Line ή 12+ άτομα που ταξιδεύουν με λεωφορείο της V/Line, επισκεφθείτε τον πλησιέστερο σταθμό, τον πράκτορα ή υποβάλετε το αίτημά σας ηλεκτρονικά: www.vline.com.au/grouptravel

«Εάν κάνετε κράτηση και δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, ενημερώστε μας. Μπορούμε να δώσουμε το εισιτήριό σας σε κάποιον άλλο», επισήμανε η σχετική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι αν είστε ηλικιωμένος, μπορεί να δικαιούστε μία δωρεάν Seniors myki και έκπτωση 50% στις μετακινήσεις, καθώς και άλλα προνόμια, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Seniors myki σας προσφέρει:

-Έκπτωση 50% σε τρένα, τραμ και λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών της V/Line.

-Δωρεάν μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο σε δύο οποιεσδήποτε διαδοχικές ζώνες και στα περιφερειακά αστικά λεωφορεία.

-Δωρεάν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου Victorian Seniors Festival (όπως προαναφέρθηκε).

-Πρόσβαση σε κουπόνια δωρεάν μετακίνησης.

-Έχετε επίσης δικαίωμα για μειωμένους ναύλους με την Pensioner Concession Card.

Προϋπόθεση είναι να διαθέτετε την κάρτα Victorian Seniors Card, η οποία διατίθεται σε μόνιμους κατοίκους της Βικτώριας ηλικίας 60 ετών και άνω που εργάζονται λιγότερο από 35 ώρες την εβδομάδα.

Εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Η Seniors Business Discount Card δεν παρέχει έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 8 ημέρες δωρεάν δημόσιων μεταφορών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση seniorsonline.vic.gov.au/free-travel.

Για να εξερευνήσετε το πλήρες φάσμα των εκδηλώσεων του Victorian Seniors Festival, επισκεφθείτε τη διεύθυνση seniorsonline.vic.gov.au/festival-calendar.

The post Δωρεάν για οκτώ ημέρες η δημόσια συγκοινωνία για τους ηλικιωμένους appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.