Εβδομάδα με σημασία μεγάλη

Μια πολύ δύσκολη τριάδα αγώνων αρχίζει από σήμερα για την ΑΕΚ, που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν έχει περιθώρια για τίποτα άλλο πέρα από επιτυχίες. Μετά το αποψινό ματς στις Σέρρες ακολουθεί εκείνο με τον Αρη για το Κύπελλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει μόλις τέσσερις νίκες και ήδη τρεις απώλειες κόντρα στους θεωρητικά μικρούς. Εχει «πετάξει» επτά βαθμούς σε ματς που περίμενε πως θα πάρει και στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν εμφανιστεί η εσωστρέφεια και η κριτική, μολονότι όλοι προσπαθούν να περιορίσουν όλα αυτά και να μη βγει προς τα έξω το όποιο ζήτημα.

Σε αυτά τα ματς έχασε πέρυσι κατά έναν μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και φέτος συνεχίζει το ίδιο… τροπάρι. Αν δεν καταφέρει να πάρει έξι βαθμούς στα δύο εκτός έδρας ματς που έρχονται, θα χάσει και άλλο έδαφος και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η γκρίνια, που έτσι κι αλλιώς την ακολουθεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Ενδιάμεσα όμως υπάρχει και το ματς Κυπέλλου, όπου η υποχρέωση για νίκη είναι εξίσου μεγάλη. Η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα άλλο να σκέφτεται εκτός της πρόκρισης, καθώς πέρα από το προφανές ότι θέλει αυτόν τον τίτλο θα είναι οδυνηρό να μείνει από νωρίς με μία μόνο διοργάνωση να μετέχει. Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και το νοκάουτ από την Ευρώπη που τόσο σκόνη σήκωσε.

Μπορεί να της έλαχε η πιο δύσκολη κλήρωση, αφού για να φτάσει μέχρι τον τελικό θα πρέπει να παίξει μόνο ντέρμπι στο Κύπελλο, αλλά αυτό δίνει και μια ευκαιρία στον Αλμέιδα για να αξιοποιήσει καλύτερα το πολύ μεγάλο ρόστερ του. Να δώσει χρόνο, και μάλιστα σε ντέρμπι, σε παίκτες που στο πρωτάθλημα δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Να τους κάνει όλους να νιώσουν χρήσιμοι και σημαντικοί όπως είχε κάνει στην πρώτη του σεζόν. Αυτή η εβδομάδα που ξεκινά ουσιαστικά από τις Σέρρες ίσως αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της σεζόν για την ΑΕΚ και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ενα «τρία στα τρία» θα είναι ευεργετικό, αν όμως οι γκέλες συνεχιστούν, τότε μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα.