«Εβρεξε γκολ» στην πρώτη δόση της 2η αγωνιστικής

Μετά τον τυφώνα Ελέν ακολούθησε ο τυφώνας Τσάμπιονς Λιγκ με καταιγίδα τερμάτων. Τριάντα δύο σε εννέα αγώνες (3,5/αγώνα).

Ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα στη Red Bull Arena του Ζάλτσμπουργκ με τη νεοφώτιστη στα Κύπελλα Ευρώπης Μπρεστ να συντρίβει τη γηπεδούχο ομάδα με 4-0, ντουμπλάροντας τις νίκες της στη διοργάνωση.

Η καταιγίδα συνέχισε την πορεία της στο Ντόρτμουντ με τους Κιτρινόμαυρους να ζηλεύουν τη δόξα της Μπάγερν και να διαλύουν τη Σέλτικ με 7-1. Από το πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 5-1 με χατ τρικ του εκπληκτικού Αντεγιέμι, ο οποίος όμως αποχώρησε τραυματίας.

Χάρη στη νίκη της γερμανικής ομάδας η Σκωτία δεν ξεπέρασε την Ελλάδα στο ranking της UEFA και παρέμεινε στη 16η θέση.

Βροχή τερμάτων και στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με 5-0 επί της Γιουνγκ Μπόις. Δύο γκολ πέτυχε ο Λεβαντόφσκι φτάνοντας τα 96.

Με 4-0 νίκησαν η Μάντσεστερ Σίτι τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και η Ιντερ τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο πιο λαμπερό παιχνίδι της βραδιάς, η Αρσεναλ επικράτησε της Παρί με 2-0 στο Ετιχαντ. Η απουσία του Ντεμπελέ από τη γαλλική ομάδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως επίσης η απειρία των επτά Κ-23 παικτών της.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται πλέον η Μίλαν μετά τη δεύτερη ήττα της, αυτή τη φορά από τη Λεβερκούζεν με 1-0.

Η Αϊντχόφεν υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Σπόρτινγκ αλλά το ενδιαφέρον είχε σχέση με τον αποκλεισμό του γνωστού στους έλληνες φιλάθλους ιταλού ρέφερι Φάμπιο Μαρέσκα (λόγω της υπόθεσης Χουάνκαρ στο περυσινό ντέρμπι των αιωνίων) επειδή φέρεται να απείλησε πως θα… σκοτώσει ποδοσφαιριστή από την ομάδα Αλ Αραμπί στο περιθώριο αγώνα που διαιτήτευσε στο Κουβέιτ.

Επίσης: Στουτγάρδη – Σπάρτα Πράγας 1-1.