Εγραψε Ιστορία η οικογένεια Τζέιμς

Η πρεμιέρα της σεζόν 2024-25 στο ΝΒΑ θα περάσει στην ιστορία όχι για κάποιο αποτέλεσμα ή επίδοση αθλητή, αλλά για ένα τρίλεπτο στη δεύτερη περίοδο του αγώνα ανάμεσα στους Λέικερς και τους Τίμπεργουλβς στο Λος Αντζελες. Τότε που ο 40χρονος ΛεΜπρον Τζέιμς και ο 20χρονος Μπρόνι Τζέιμς έπαιξαν μαζί φορώντας τη φανέλα των Λέικερς και έγιναν οι πρώτοι πατέρας με γιο που υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες στην 78χρονη ιστορία της αμερικανικής επαγγελματικής λίγκας.

Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου ο κόουτς Τζέι Τζέι Ρέντικ έδωσε εντολή στους δυο τους να σηκωθούν από τον πάγκο και να μπουν στο παιχνίδι. Το κοινό στην Crypto.com Αρένα ξέσπασε σε ζητωκραυγές. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Οσο κι αν γεράσω, όσο κι αν η μνήμη αδυνατίσει καθώς θα μεγαλώνω, αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ», έλεγε μετά το τέλος του αγώνα συγκινημένος ο ΛεΜπρον.

Το σενάριο πήγε να γίνει ακόμα καλύτερο όταν κάποια στιγμή ο μπαμπάς έδωσε ασίστ στον γιο κι αυτός σούταρε τρίποντο. Ομως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στη στεφάνη κι έφυγε έξω. «Είχαμε να κάνουμε μια δουλειά. Δεν θέλαμε να κάνουμε τον αγώνα… τσίρκο. Δεν παίξαμε για μας, παίξαμε για την ομάδα», είπε ο ΛεΜπρον. «Προσπάθησα να εστιάσω στο ότι ήμουν ένας ρούκι που έμπαινε στο παιχνίδι και δεν έπρεπε να τα κάνω… θάλασσα. Αλλά ένιωσα όλη αυτή την ενέργεια», είπε κι ο Μπρόνι.

Ο ΛεΜπρον σκόραρε 16 πόντους, ο Μπρόνι κανέναν στα τρία λεπτά που έπαιξε. Οι Λέικερς νίκησαν με 110-103 κυρίως χάρη στους 36 πόντους του Αντονι Ντέιβις.

Στη Βοστόνη οι Σέλτικς κρέμασαν στην οροφή του TD Garden το λάβαρο του 18ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, που κέρδισαν πέρυσι. Παίκτες και προπονητές παρέλαβαν τα πολύτιμα δαχτυλίδια τους, που σχεδιάστηκαν ειδικά για την περίσταση. Φέρουν πάνω τους πάνω από 250 διαμάντια, το όνομα κάθε παίκτη ξεχωριστά και το καθένα από αυτά κοστίζει πάνω από 40.000 δολάρια!

Και μετά από όλα αυτά οι Σέλτικς ενημέρωσαν τους φιλόδοξους Νικς πως θα χρειαστεί να φάνε πολλά… ψωμιά ακόμα για να τους εκθρονίσουν. Τους συνέτριψαν με 132-109, καθώς ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ασταμάτητος με 37 πόντους, 10 ασίστ και οι Ντέρικ Ουάιτ, Τζέιλεν Μπράουν τον σιγόνταραν με 24 και 23 πόντους αντίστοιχα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ