Εκδήλωση για την ιστορία της Κορινθίας από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα

Ο Σύλλογος των Κορινθίων Μελβούρνης και Βικτώριας προσκαλεί το κοινό σε μία ξεχωριστή διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Manningham Hotel and Club (1 Thompson Road, Bulleen). Με θέμα «Ιστορική αναδρομή πόλεων και χωριών της Κορινθίας από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα», η εκδήλωση θα προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, αποκαλύπτοντας τις ρίζες και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ομιλητής θα είναι ο Απόστολος Κουνέλης, ο οποίος θα αναλύσει τις επιρροές των αλλεπάλληλων κατακτήσεων και την επίδρασή τους στα τοπωνύμια και την καθημερινή ζωή της Κορινθίας. Όπως σημειώνεται, πολλά χωριά και πόλεις της περιοχής φέρουν ονόματα που προέρχονται από Σλάβους, Αρβανίτες και Τούρκους, όπως καταγράφει ο διακεκριμένος Ρώσο-Γερμανός γλωσσολόγος Μαξ Βάσμερ. Συνολικά, στην Πελοπόννησο έχουν εντοπιστεί 429 σλαβικά τοπωνύμια, μαρτυρώντας την πολυπολιτισμική της σύνθεση μέσα στους αιώνες.

Η διάλεξη θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία για τη ζωή των προγόνων της Κορινθίας, τις μετακινήσεις των κατοίκων και την προέλευση των τοπωνυμίων. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει για τις γλώσσες που μιλούσαν οι κάτοικοι, πέρα από τα Ελληνικά, τις ασχολίες τους και την εκπαίδευσή τους, αλλά και για το πώς κατάφεραν να διατηρήσουν την Ορθόδοξη πίστη τους υπό την πίεση ξένων κατακτητών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον περασμένο αιώνα, παρουσιάζοντας στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των Κορινθίων, καθιστώντας το ιστορικό αυτό ταξίδι ακόμη πιο ζωντανό. Στόχος της διάλεξης δεν είναι μόνο η παρουσίαση της ιστορίας αλλά και η διάσωση και διάδοση της νεότερης κληρονομιάς της περιοχής.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο και ελαφρά εδέσματα για τους παρευρισκόμενους.

The post Εκδήλωση για την ιστορία της Κορινθίας από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.