Εκδίκηση 24 χρόνια μετά: Οι IDF σκότωσαν τον αιματοβαμμένο δράστη του λιντσαρίσματος Ισραηλινών στρατιωτών

Η φωτογραφία του Σάλχα να δείχνει τα αιματοβαμμένα χέρια του αφότου μαχαιρώθηκε ένας από τους στρατιώτες, έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των Ισραηλινών – Θύματα του όχλου είχαν πέσει το 2000 οι έφεδροι Βαντίμ Νορζίκ και Γιοσέφ Αβραχάμι

Εκδίκηση 24 χρόνια μετά. Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αζίζ Σάλχα, ένας από τους δράστες του λιντσαρίσματος δύο Ισραηλινών στρατιωτών στη Ραμάλα το 2000, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των IDF στη Γάζα.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΩ

Η φωτογραφία του Σάλχα να δείχνει τα αιματοβαμμένα χέρια του αφότου μαχαιρώθηκε επανειλημμένα ένας από τους στρατιώτες του Ισραήλ, έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των Ισραηλινών ως μια από τις καθοριστικές στιγμές της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Ο Σαλχά απελευθερώθηκε από τη φυλακή και στάλθηκε στη Γάζα στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2011 για την απελευθέρωση του αιχμάλωτου Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Οι αναφορές λένε ότι ο Σάλχα σκοτώθηκε σε επίθεση στο κέντρο της Λωρίδα της Γάζας. Δεν είναι πάντως γνωστό έως τώρα εάν οι Ισραηλινοί πήραν την εκδίκησή τους κατά τύχη, ή ο Σάλχα είχε στοχοποιηθεί.

דיווחים פלסטיניים: עבד אל-עזיז סאלחה, ממשתפי הלינץ’ ברמאללה בשנת 2000 בו נרצחו שני חיילי מילואים, שתמונתו מהלינץ’ הפכה לאחת התמונות המזוהות ביותר עם הטרור הפלסטיני, חוסל בתקיפה של חיל האוויר במרכז רצועת עזה pic.twitter.com/fchWlIYEbG

— גלצ (@GLZRadio) October 3, 2024

Το λιντσάρισμα των δύο εφέδρων από τον παλαιστινιακό όχλο είχε γίνει στο αστυνομικό τμήμα της Ελ Μπιρέχ αφού είχαν συλληφθεί από την παλαιστινιακή αρχή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι δύο έφεδροι είχαν μπει κατά λάθος στη Ράμαλα όταν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Μετά τη σύλληψή τους είχαν οδηγηθεί σε τμήμα κοντά στο αρχηγείο της PLO.

Η φήμη ότι οι αρχές κρατούν δύο μυστικούς αξιωματούχους του Ισραήλ κυκλοφόρησε γρήγορα και σύντομα έξω από το τμήμα βρέθηκαν 1.000 άνθρωποι που ζητούσαν τον θάνατό τους.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο όχλος ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους δύο εφέδρους.

#Israel is settling scores with anyone and everyone with Israeli blood on their hands. Video from Gaza shows the body of Aziz Salha, who literally showed the blood on his hands of Israelis Vadim Nurzhitz and Yosef “Yossi” Avrahami, whom Salha had killed, in Ramallah, in 2000. He… pic.twitter.com/q29pT228bt

— Hussain Abdul-Hussain (@hahussain) October 3, 2024