Εκπτωτος αρχηγός

Αρχηγός, μαχητής, εμψυχωτής, ο Εμπαπέ που δεν πετούσε ποτέ λευκή πετσέτα και τον λάτρευαν όλοι οι Γάλλοι έπαψε πια να είναι αρεστός στους συμπατριώτες του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο χειρισμός του στις τελευταίες κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάν. Σε επικοινωνία που είχε την περασμένη Πέμπτη με τον εκλέκτορα των Μπλε του ζήτησε να μην κληθεί για τα παιχνίδια του Nations League με το Ισραήλ και το Βέλγιο για να μπορέσει να αποθεραπευτεί πλήρως από τον πρόσφατο μυικό τραυματισμό του.

Ο Ντεσάν φυσικά τον εξαίρεσε αλλά δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Ο Εμπαπέ ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ.

Πληροφορίες του γαλλικού Τύπου αναφέρουν πως ο Ντεσάν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά του Εμπαπέ καθώς τον έφερε σε δύσκολη θέση.

Ωστόσο χθες ο εκλέκτορας προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους καλύπτοντας απόλυτα τον ποδοσφαιριστή και προτάσσοντας τα συμφέροντα της Ρεάλ η οποία εντέλει είναι αυτή που τον πληρώνει.

«Καταστρέφει την εικόνα του»

Η «Εκίπ» έγραψε πάντως πως ο αρχηγός των Μπλε καταστρέφει την εικόνα του με την Εθνική Γαλλίας.

Ο γάλλος βετεράνος άσος Πατρίς Εβρά δήλωσε στην εκπομπή του Ζερεμί Ροτέν πως ο Εμπαπέ «δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Μπενζεμά. Δεν έχει φτάσει καν ούτε στον δεξιό του αστράγαλο».

Οι αδέξιες κινήσεις του Εμπαπέ έρχονται σε μία περίοδο που οι Γάλλοι βιώνουν την ξαφνική αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν από την εθνική τους ομάδα.

«Αυτό που συνέβη αυτή την εβδομάδα είναι πως ο πραγματικός αρχηγός έφυγε, αυτός που χρίστηκε ιππότης από τους οπαδούς, ο Αντουάν Γκριεζμάν», έγραψε στο άρθρο του στην «Εκίπ» ο Φαμπιάν Μπονέ, εκπρόσωπος των «Ακαταμάχητων Γάλλων» που αποτελεί την κύρια ομάδα υποστηρικτών των Μπλε.

«Αναρωτιόμαστε αν η επιλογή του αρχηγού ήταν η σωστή. Υπάρχει κάπου ένα λάθος, ενώ μόλις χάσαμε ένα μοντέλο υποδειγματισμού».

Ενοχλημένος με τις αποφάσεις του Εμπαπέ εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Φιλίπ Ντιαλό. «Δεν υπάρχει τίποτα πάνω από την Εθνική Γαλλίας», δήλωσε στο France Info ο ισχυρός άνδρας του γαλλικού ποδοσφαίρου.

«Ο Ντιντιέ (Ντεσάν) είχε μιλήσει απευθείας μαζί του και με το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης και αποφάσισε να μην τον επιλέξει κάτι που δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την προσκόλληση του Κιλιάν στη γαλλική ομάδα».

Ο Ντιαλό αρνήθηκε πάντως να κατηγορήσει τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και καταφέρθηκε στο υπερφορτωμένο πρόγραμμα.

Αποδομείται και στον κόσμο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης σφυγμομέτρησης το ποσοστό των Γάλλων που έχει πλέον καλή άποψη για τον αρχηγό της εθνικής τους ομάδας έχει υποχωρήσει κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, στο 54%.

Ο Εμπαπέ δέχεται πιέσεις πανταχόθεν. Εκτός από τους συμπατριώτες του τον αμφισβητούν πλέον ανοιχτά και οι οπαδοί της Ρεάλ αφού άλλα περίμεναν απ΄αυτόν και άλλα βλέπουν στα πρώτα παιχνίδια της Βασίλισσας.

«Δεν έχει φτάσει το επίπεδο που πρέπει για να παίξει στη Ρεάλ», «Ο Εμπαπέ είναι αδύναμος, δεν έχει τον αέρα που είχε πριν, δεν έχει την έκρηξη», «Πρέπει να παραμένει ακόμα στο Παρίσι ή να σκέφτεται τις διακοπές του», «Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, να δούμε αν θα ξυπνήσει», ήταν μερικά από τα σχόλια που έκαναν οι οπαδοί των Μερένχες στο El Chiringuito μετά το ματς με τη Βιγιαρεάλ.