Ενέργειες ΕΟΑ Λάρνακας για εξεύρεση χώρων στάθμευσης του κοινού

«Ουδεμία παρέμβαση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε ιδιωτικό τεμάχιο χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη»

Σε διάφορες ενέργειες μεταξύ των οποίων μίσθωση συγκεκριμένου τεμαχίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης τόσο του προσωπικού όσο και του κοινού, προβαίνει ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας.

Ανακοίνωση του ΕΟΑ Λάρνακας αναφέρεται «σε πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την ανάγκη ασφαλτόστρωσης του ιδιωτικού τεμαχίου, απέναντι από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού», σημειώνοντας πως «έχει πλήρη γνώση της κατάστασης, όπως και της δυσκολίας των πελατών του να εξεύρουν χώρο στάθμευσης. Ο ΕΟΑ Λάρνακας, ως ένας Οργανισμός, με πρώτιστο στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, θέτει τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος ως προτεραιότητα».

Ήδη προστίθεται «έχουν γίνει επαφές με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου τεμαχίου, ώστε με τη συγκατάθεση του ο Οργανισμός να προβεί με δικά του έξοδα σε βελτίωση της κατάστασης λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου, με την επίστρωση υλικού απόξεσης ασφάλτου (milling), επιλύοντας ταυτόχρονα το θέμα συγκέντρωσης νερού και λασπών κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Επιπρόσθετα γίνονται διαβουλεύσεις με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για σκοπούς εξασφάλισης του χώρου έναντι μίσθωσης (ενοικίασης), ώστε να χρησιμοποιείται προς εξυπηρέτηση του κοινού που επισκέπτεται τα γραφεία του ΕΟΑ Λάρνακας».

Η ανακοίνωση του Οργανισμού διευκρινίζει πως «ουδεμία παρέμβαση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε ιδιωτικό τεμάχιο χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση, προτού γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους του ΕΟΑ Λάρνακας».

Παράλληλα «εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται η ασφαλτόστρωση των ιδιόκτητων οικοπέδων του ΕΟΑ Λάρνακας, που βρίσκονται πίσω από τα γραφεία του Οργανισμού. Ακόμα τροχιοδρομείται και η κατασκευή στεγάστρων τα οποία θα είναι καλυμμένα με φωτοβολταϊκά πλαίσια, με το συγκεκριμένο χώρο να χρησιμοποιηθεί για στάθμευση τόσο του προσωπικού όσο και του κοινού».