Επέστρεψε σαν… Βασίλισσα η Ρεάλ – Με πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε κάτω τη Ντόρτμουντ

Είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και τα πολλά λόγια είναι «φτώχεια». Είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης και δεν… χαμπαριάζει από δυσκολίες και εμπόδια και το απέδειξε περίτρανα και στο αποψινό παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου.

Η Ρεάλ νίκησε την Μπορούσια με 5-2 (πιο δύσκολα πάντως απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ) κάνοντας μεγάλη ανατροπή και η νίκη επί των Γερμανών πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Μαδριλένους.

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί η ισπανική ομάδα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο 45λεπτο αλλά κατάφερε με μια επική αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς… τούμπα.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να μειώσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο σε 2-1 κι αυτό έφερε μεγάλη πίεση στη Ντόρτμουντ. Η «βασίλισσα» από την στιγμή που σκόραρε με τον Ρούντιγκερ δεν… κοίταξε ποτέ πίσω και κυριάρχησε σε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Ήταν το σημείο που άλλαξε η ροή της αναμέτρησης.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η άνοδος του Βινίσιους στο δεύτερο ημίχρονο διέλυσε την αμυντική γραμμή των Γερμανών. Ο Βραζιλιάνος ήταν απολαυστικός στο δεύτερο μέρος και με τρία δικά του γκολ χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «βασίλισσα». Αν δεν ήταν ο Βινίσιους δύσκολα θα πανηγύριζε απόψε η Ρεάλ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο Ρίερσον είχε δύσκολη βραδιά και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της Ντόρτμουντ τον αντικατέστησε στο 76′. Ίσως  να έπρεπε να τον βγάλει και αρκετά νωρίτερα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ίστβαν Κόβατς έκανε πολύ καλή διαιτησία και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν κοντά στις φάσεις και «σφύριξε» 50-50.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

Το VAR τσέκαρε την φάση του δεύτερου γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο πέτυχε ο Βινίσιους, καθώς ο δεύτερος βοηθός σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ του Εμπαπέ.

Η φάση τσεκαρίστηκε και τελικά το γκολ μέτρηση, καθώς ο Γάλλος σούπερ σταρ της ισπανικής ομάδας δεν ήταν σε αντικανονική θέση.

ΣΚΟΡΕΡ: Ρούντιγκερ 60’, Βινίσιους 62’, 86′, 93, Βάθκεθ 83′ –  Μάλεν 30’ , Γκίτενς 34’

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Μόντριτς (72’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (90’ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο, Βινίσιους, Εμπαπέ (90’ Θεμπάγιος).

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον (76’ Εμρέ Τσαν), Σίλε, Σλότερμπεκ, Ραμί, Ν’ Μμέτσα (76’ Μπάιερ), Σάμπιτζερ, Μάλεν (64’ Γκρος), Μπραντ, Γκίτενς (55’ Άντο), Γκιρασί.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μίλαν 5/11

Ντόρτμουντ – Στουρμ Γκρατς 5/11