Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Γενική Κυβερνήτρια της Αυστραλίας

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη Γενική Κυβερνήτρια της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, κ. Sam Mostyn, στο Σίδνεϊ.

Ο Πατριάρχης έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από την Κυβερνήτρια και ακολούθησε συζήτηση, σε φιλικό κλίμα, περί της ελληνορθοδόξου παρουσίας στην Αυστραλία, καθώς και περί θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, και ο Πανοσιολογιώτατος Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Στο τέλος της συναντήσεως, η κ. Mostyn ευχήθηκε στον Παναγιώτατο να είναι ευχάριστο και εποικοδομητικό το υπόλοιπο της επισκέψεώς του στην πέμπτη ήπειρο, ενώ Πατριάρχης ανταπέδωσε με θερμές ευχές για επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων της στο υψηλό αξίωμα, το οποίο προσφάτως ανέλαβε.

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία στο Σιδνεϊ

Επίσης την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, ο ρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία, στο Σίδνεϊ, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, συνοδευόμενο από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, τους Πανοσιολ. Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο και Μέγα Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, και τον Ιερολογιώτατο Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ευλόγιο, Κωδικογραφεύοντα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Φώτο: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Σε μια μικρή ανάπαυλα από το πυκνό σε επισκέψεις και επίσημες συναντήσεις πρόγραμμά του, ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο, ζητήματα αφορώντα την τοπική Εκκλησία και να μοιραστεί σκέψεις του αναφορικά με τις εμπειρίες που αποκόμισε κατά τις πρώτες ημέρες της επικοινωνίας και συναναστροφής του με τον φιλόχριστο λαό της πέμπτης ηπείρου.

Εκφράζοντας την πατρική ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και ευχήθηκε η τοπική Εκκλησία να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία και εν Χριστώ προκοπή της κατά τη δεύτερη εκατονταετία ζωής και δράσεώς της.

The post Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Γενική Κυβερνήτρια της Αυστραλίας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.