Επιστολή ψαράδων προς Υπουργό Γεωργίας για διακίνησή τους στο λιμανάκι Κάτω Πάφου

Αξιώνουν όπως τους επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση εντός του λιμανιού της Κάτω Πάφου με τα οχήματά τους – Τι εισηγούνται

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψαράδες Πάφου λόγω του ότι δεν μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα με τα οχήματά τους εντός του λιμανιού της Κάτω Πάφου, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Παράκτειας Αλιείας Τμήμα Πάφου.

Οι επαγγελματίες ψαράδες απέστειλαν σχετική επιστολή στην Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λεωνίδου, προσθέτοντας πως μέχρι και σήμερα δεν έλαβαν απάντηση.

Οι επαγγελματίες ψαράδες σημείωσε, αξιώνουν όπως τους επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση εντός του λιμανιού της Κάτω Πάφου με τα οχήματά τους.

Εξήγησε πως η μη ελεύθερη πρόσβαση όλων των ψαράδων εντός του λιμανιού με τα οχήματα τους προκαλεί πολλά προβλήματα αφού οι ψαράδες δυσκολεύονται στην διεκπεραίωση της εργασίας τους καθότι είναι απαραίτητη η παραμονή των οχημάτων δίπλα από τα σκάφη τους κατά τη χειμερινή περίοδο και ιδιαίτερα όταν υπάρχει κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεωνίδου, εισηγούνται όπως τοποθετηθεί σύστημα με τηλεχειριστήριο στην πύλη του λιμανιού με το οποίο θα μπορεί ο κάθε ψαράς να εισέρχεται και να εξέρχεται εντός του λιμανιού για σκοπούς διεκπεραίωσης της εργασίας του οποιαδήποτε στιγμή.

Είπε πως ζητούν όπως προγραμματιστεί άμεσα συνάντησή τους με την Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για να συζητήσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους.