Εφιάλτης για τον Καρβαχάλ

Η κατάρα των χιαστών κτύπησε ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης ρίχνοντας βαριά σκιά στη νίκη της με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ. Νέο θύμα της ο Ντάνι Καρβαχάλ ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ και η κραυγή του ακούστηκε σε όλο το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Αποχώρησε με φορείο και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Η επιβεβαίωση των κακών μαντάτων ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον ίδιο τον παίκτη μέσω του Instagram: «Ο σοβαρός τραυματισμός στον χιαστό επιβεβαιώθηκε, πρέπει να υποβληθώ σε επέμβαση και θα απουσιάσω για κάποιους μήνες». Πρόσθεσε πως θα ξεκινήσει αμέσως την αποθεραπεία για να επιστρέψει σαν αγρίμι.

Ακολούθησε επίσημη ενημέρωση από τη Ρεάλ σύμφωνα με την οποία ο Καρβαχάλ διαγνώσθηκε «με ρήξη του πρόσθιου χιαστού, ρήξη του εξωτερικού πλάγιου συνδέσμου και ρήξη του ιγνυακού τένοντα στο δεξί του πόδι». Οπως συνηθίζει το κλαμπ δεν ανακοίνωσε χρόνο αποθεραπείας του παίκτη, αλλά υπολογίζεται πως θα παραμείνει εκτός δράσης 8 με 10 μήνες.

Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι και το πρώτο που έκανε η Ρεάλ ήταν να το ανανεώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Πρόκειται για τον τέταρτο βασικό αμυντικό της Ρεάλ που υπέστη ρήξη χιαστών τους τελευταίους 14 μήνες μετά τους Κουρτουά, Μιλιτάο και Αλάμπα και τον ένατο παίκτη της Βασίλισσας σε όλα τα επίπεδα της ποδοσφαιρικής της πυραμίδας.

Ολοι οι παίκτες της Ρεάλ ήταν πολύ στενοχωρημένοι από τον σοκαριστικό τραυματισμό του συμπαίκτη τους και στις δηλώσεις τους εστίασαν μόνο σ’ αυτό το γεγονός, ενώ ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Χοσέλου έγραψε πως ευχήθηκε να είχε συμβεί σε εκείνον.

Ερωτηθείς ο Κάρλο Αντσελότι αν θα αναζητήσει λύσεις από την αγορά απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος, ενώ υπενθύμισε πως υπάρχει και ο Βάθκεθ που είναι αξιόπιστη λύση. Ωστόσο χθες έγινε γνωστό πως η Βασίλισσα θα κινηθεί δυναμικά στις μεταγραφές του Ιανουαρίου και πιθανόν να επισπεύσει την απόκτηση του Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Η Ρεάλ συμπλήρωσε 41 αγώνες αήττητη στη Λα Λίγκα και χρειάζεται δύο ακόμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα. Αν δεν ηττηθεί στο επόμενο ματς με τη Θέλτα, τότε στο clasico της 26ης Οκτωβρίου το διακύβευμα θα είναι και το ρεκόρ.

Επιστροφή στις νίκες

Οι Καταλανοί πάντως επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας της Αλαβές με 3-0 με χατ τρικ του Λεβαντόφσκι, το οποίο πέτυχε σε 31 λεπτά και έξι δευτερόλεπτα. Είχαν όμως και αυτοί απώλειες καθώς έχασαν τον Φεράν Τόρες με τραυματισμό.

Η Εσπανιόλ επικράτησε της Μαγιόρκα με 2-1 αλλά το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η είσοδος των παικτών της στο γήπεδο κρατώντας αδέσποτα σκυλιά που αναζητούν σπίτι. Από την αρχή της σεζόν το ισπανικό κλαμπ έχει δείξει μια ευαισθητοποίηση στο θέμα συγκεντρώνοντας κουβέρτες, πετσέτες και φαγητό για τα σκυλιά.

Ιστορικός Κατσανίγκα απέκρουσε τρία πέναλτι, το ένα σε επανάληψη και οδήγησε την Τζιρόνα σε νίκη με 2-1 επί της Αθλέτικ. Το κατόρθωμα του Κατσανίγκα δεν έχει προηγούμενο στη Λα Λίγκα.