Ζωή Κρονάκη για Ελεονώρα Μελέτη: «Τι θα έπρεπε να φορέσει; Είναι ξεκάθαρα σεξιστικά σχόλια αυτά»

«Και πάλι όμως είμαι σίγουρη πως, ό,τι και να φορούσε η Ελεονώρα Μελέτη θα το σχολιάζαμε» σημείωσε η Ζωή Κρονάκη.

Τη Ζωή Κρονάκη συνάντησε η Σοφία Μανουσακίδου για το «Breakfast@star» και τοποθετήθηκε τόσο για τα σχόλια που άκουσε η Ελεονώρα Μελέτη για το ντύσιμό της στην Ευρωβουλή όσο και η Ματούλα Ζαμάνη για την μπλούζα που πέταξε στη συναυλία της.

«Αντί να μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων που έχει να κάνει με την τοποθέτηση της κυρίας Μελέτη στην Ευρωβουλή σε σχέση με την ημέρα μη βίας και τη βία ανηλίκων, καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τι ρούχα φοράει η κυρία Μελέτη, τι κραγιόν φοράει… Επειδή εγώ την Ελεονώρα τη γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, ξέρω ότι και στην έξω ζωή της, πάντα ντυνόταν πάρα πολύ σικ, πάρα πολύ στιλάτα, με κοστούμια και πουκάμισα.

Μάλιστα, και η ίδια έχει δηλώσει ότι έχει υποπέσει σε στιλιστικά ατοπήματα που επέβαλλε η τηλεόραση προηγούμενων χρόνων. Επίσης, δε μπορώ να σκεφτώ πως θα πρέπει να ντύνεται κάποιος στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι θα έπρεπε να φορέσει δηλαδή; Και πάλι όμως είμαι σίγουρη πως, ό,τι και να φορούσε θα το σχολιάζαμε.

Είναι ξεκάθαρα σεξιστικά σχόλια. Νομίζω ότι έχουμε πέσει σε μια παγίδα της κριτικής της ανοησίας και της πατριαρχίας. Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι ότι βλέπω γυναίκες να κάνουν αυτά τα σχόλια. Αυτό είναι που εμένα με τρελαίνει. Έχουν υπάρξει φορές που αν φορέσω μία φούστα πιο κοντή να πούνε: καλά μάνα δύο παιδιών και ντύνεται έτσι; Προσβάλουμε κάποιον; Ντύνεται ο καθένας όπως επιθυμεί» ανέφερε αρχικά η Ζωή Κρονάκη.

«Νομίζω ότι αυτή η κουβέντα δε θα γινόταν, αν ένας άντρας έβγαζε την μπλούζα του επί σκηνής. Δε θα κάναμε την ίδια κουβέντα αν η κυρία Ζαμάνη είχε τις τέλειες αναλογίες ή ήταν ο κύριος Ζαμάνης. Όλο αυτό είναι μία αλυσίδα. Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει αυτό. Για μένα είναι μια μορφή βίας που υποβόσκει κάτω από όλο αυτό. Επίσης, αυτό το πρόσχημα της αισθητικής για εμένα, δεν υπάρχει. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να εκφράζεται όπως αισθάνεται επί σκηνής. Το αν τον απορρίπτεις και τον αποδέχεσαι είναι δική σου ιστορία» συμπλήρωσε η Ζωή Κρονάκη για τη Ματούλα Ζαμάνη.

To άρθρο Ζωή Κρονάκη για Ελεονώρα Μελέτη: «Τι θα έπρεπε να φορέσει; Είναι ξεκάθαρα σεξιστικά σχόλια αυτά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .