«Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα». Διαδηλώσεις ΑΚΕΛ στην επαρχία Λάρνακα (pics)

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ για την ακρίβεια σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας – «Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα» – Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχουν σε Επαρχιακή μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Με σύνθημα «η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα», πραγματοποιήθηκαν σήμερα παράλληλες διαδηλώσεις σε 23 ενορίες, συνοικισμούς και χωριά της επαρχίας Λάρνακας.

Σε ομιλία της Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αναγέννηση Αη-Γιάννη, σημείωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ότι η πολιτική απραξία δεν είναι επιλογή. Ότι η κοινωνική αναλγησία είναι απαράδεκτη. Ότι η μη στήριξη των χαμηλομεσαίων στρωμάτων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού είναι προκλητική».

«Γι’ αυτό εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις νόμου αλλά και προτάσεις στην κοινωνία για απάμβλυνση των επιπτώσεων από την ακρίβεια, τις ψηλές πληθωριστικές τάσεις, που αδειάζουν στο μέσο κάθε μήνα το πορτοφόλι της οικογένειας, που οδηγούν κατά εκατοντάδες τις μικρές και κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις σε πτώχευση» πρόσθεσε η Χρ. Αντωνίου.

Αναφερόμενη στις προτάσεις του ΑΚΕΛ για την ακρίβεια η Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ μεταξύ άλλων προτείνει: «ρύθμιση της αγοράς ενοικίων και εισαγωγή επιδόματος ενοικίου/στέγασης στη βάση κριτηρίων, προστασία πρώτης κατοικίας από εκποιήσεις, αξιοπρεπή κατώτατο μισθό, πλήρη επαναφορά και επέκταση της ΑΤΑ, κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις, αύξηση οροφής εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα χαμηλοσυνταξιούχου, τέκνου, μονογονιού και φοιτητικής χορηγίας, επαναφορά επιδότησης του φόρου κατανάλωσης καυσίμων κίνησης και θέρμανσης και τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, μείωση ΦΠΑ στο ρεύμα και επιβολή πλαφόν σε βασικά είδη ανάγκης, μείωση επιτοκίων και φορολόγηση υπερκερδών των τραπεζών».

Η Χρυστάλλα Αντωνίου επεσήμανε ότι «μόνο σαν πολιτικό ανέκδοτο ακούγονται οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που δηλώνει πως με στοχευμένες πολιτικές αντιμετώπισε την ακρίβεια» προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε. Για να φτάσει το μήνυμα παντού, ότι εμείς δεν βολευόμαστε, δεν επαναπαυόμαστε γιατί εμείς αφουγκραζόμαστε και ζούμε όσα βιώνει ο λαός μας».

Κλείνοντας, η Επ. Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε Επαρχιακή μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 10:30 στην εξέδρα των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στις ενορίες Αγίου Νικολάου και Άη Γιάννη, στην τουρκοκυπριακή συνοικία Άη Γιάννη και σε Αραδίππου, Δρομολαξιά, Καλαβασσό, Κίτι, Κόρνο, Λεύκαρα, Λιβάδια, Μαζωτό, Μελίνη, Μοσφιλωτή, Ορμήδεια, Περβόλια, Πυργά Ψευδά, Ξυλότυμπου, Ξυλοφάγου, Βορόκληνης και στο Συνοικισμό Κιτίου.