Η γιορτή ήταν της Τσέλσι…

Μια βραδιά απέναντι στην τέταρτη πιο πλούσια ομάδα του πλανήτη την περιμένεις φορώντας τα… γιορτινά σου. Σαν ένα ποδοσφαιρικό όνειρο, αφού δεν έχεις πολλές φορές την ευκαιρία να αντιμετωπίσεις μια μεγάλη ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Η Τσέλσι όμως μετέτρεψε τη θεωρητικά ονειρεμένη βραδιά σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό. Φόρεσε εκείνη το ευρωπαϊκό της κοστούμι και έκανε περίπατο στο Ολυμπιακό Στάδιο επικρατώντας με 4-1 της ομάδας του Αλόνσο, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ακόμα δυσκολότερη θέση για το μέλλον του. Και με τον κόσμο ξεκάθαρα εναντίον του, αφού χθες και με το σκορ να παίρνει μεγάλες διαστάσεις 60.000 φίλοι του Παναθηναϊκού φώναζαν ρυθμικά το όνομα του πρώην προπονητή της ομάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δείχνοντας πως επιθυμούν την αντικατάσταση του ουρουγουανού τεχνικού, που μετά το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετράει και ένα κακό στο Conference League: ένας βαθμός σε δύο ματς βάζει πλέον δύσκολα στους Πράσινους όσον αφορά τον πρώτο τους στόχο, που είναι η είσοδος στην οκτάδα.

Ο Αλόνσο αποφάσισε να κάνει rotation, αφήνοντας εκτός τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του, τον Τετέ, και επιλέγοντας τον Μαντσίνι στη θέση του, ενώ άφησε εκτός και τον καλύτερο αμυντικό του, τον Ινγκασον, βάζοντας τον Σένκεφελντ. Επιλογές που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ναι μεν είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα με δύο καλές ευκαιρίες (κεφαλιά του Γεντβάι, σουτ του Ουναΐ), αλλά αυτό κράτησε μέχρι το 15′. Η Τσέλσι πήρε τα ηνία του αγώνα και στην πρώτη της καλή στιγμή βρήκε και το γκολ. Στο 22′ οι Αγγλοι έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, με δύο πάσες έφτασαν στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, ο Μούντρικ σέρβιρε, ο Ζοάο Φέλιξ σκόραρε από κοντά για το 0-1. Ενα γκολ που σόκαρε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν συνήλθε ποτέ. Και μέσα σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο είδε το σκορ να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στο 49′ ο Μούντρικ από δημιουργός έγινε σκόρερ για το 0-2, στο 55′ ο Ζοάο Φέλιξ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 0-3 και τέσσερα λεπτά μετά ήρθε και το 0-4 έπειτα από πέναλτι που έκανε ο Μαντσίνι με το χέρι, με τον Ενκουνκού να το εκτελεί εύστοχα. Βλέποντας την εικόνα ο κόσμος στο ΟΑΚΑ ξέσπασε εναντίον Αλαφούζου, Αλόνσο, Παπαδημητρίου αλλά και των παικτών, με τη βραδιά να εξελίσσεται σε εφιάλτη. Και να μην τη σώνει ούτε το γκολ του Πελίστρι στο 69′ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-4.

«Μπήκαμε καλά στο ματς, αλλά η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και σκόραρε σε κάθε ευκαιρία. Εχουμε τέσσερα ματς ακόμη, δύο εντός που πρέπει να κερδίσουμε και να πάρουμε και βαθμό έξω για να συνεχίσουμε τη διαδικασία» είπε ο Αλόνσο, που βρίσκεται πλέον υπό κρίση. Και το ματς της Κυριακής με τον Αρη χαρακτηρίζεται κομβικό. «Ηταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα, ήμασταν καλύτεροι και όλοι έπαιξαν όπως ζητάω να το κάνουν» είπε ο Εντσο Μαρέσκα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (60′ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80′ Μπακασέτας), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Πελίστρι (70′ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (70′ Σπόραρ).

Τσέλσι: Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Μπαντιασίλ, Ντισασί, Κουκουρέγια, Ντιούσμπερι-Χολ (77′ Τσουκουεμέκα), Φερνάντες (70′ Κασαντέι), Ζοάο Φέλιξ, Μούντρικ, Πέδρο Νέτο (62′ Γκιου), Ενκουνκού (62′ Τζορτζ).