Η μεταμόρφωση της Μάνσαφτ

Δεν είναι λίφτινγκ, είναι μεταμόρφωση. Εξι παίκτες νοκάουτ συν τέσσερις που αποσύρθηκαν συγκροτούν σχεδόν μία ομάδα. Η Εθνική Γερμανίας θα εμφανιστεί αγνώριστη στα παιχνίδια του Nations League με τη Βοσνία και την Ολλανδία, ακόμα και για τους ίδιους τους Γερμανούς.

Ο Νταβίντ Ράουμ είναι ο έκτος παίκτης που τέθηκε νοκάουτ και ο τέταρτος από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι κλήσεις του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Χθες έγινε γνωστό πως ο ακραίος αμυντικός της Λειψίας θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο και τη θέση του στην Εθνική Γερμανίας θα πάρει ο Ρόμπιν Γκόσενς.

Στην ίδια λίστα με τον Ράουμ βρίσκονται ακόμα τα ονόματα του Γιαμάλ Μουσιάλα, του Κάι Χάβερτς, του Ρόμπιν Κοχ αλλά και του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν που τέθηκε νοκάουτ για τουλάχιστον έναν χρόνο και του Νίκλας Φίλκρουγκ.

Η αποχώρηση των Κρος, Νόιερ, Γκουντογκάν και Τόμας Μίλερ που συνολικά έχουν 451 διεθνείς συμμετοχές αποτέλεσε πλήγμα αλλά και ευκαιρία ανανέωσης για τη Μάνσαφτ. Ο Νάγκελσμαν δεν μπορούσε βέβαια να φανταστεί πως ακόμα και οι παίκτες στους οποίους θα στηριζόταν θα αντιμετώπιζαν τόσα προβλήματα.

Κανείς από τους τρεις τερματοφύλακας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα – Ολιβερ Μπάουμαν, Αλεξάντερ Νιμπέλ και Ολιβερ Μπλάσβιχ – δεν έχει παίξει ποτέ στην εθνική ομάδα. Με δεδομένη την απουσία του Τερ Στέγκεν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιος από τους τρεις θα πάρει φανέλα βασικού.

Νέα πρόσωπα

Η άνευ προηγουμένου κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Μάνσαφτ αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Φλόριαν Βιρτς. Αν και είναι μόλις 21 ετών και από τους νεότερους παίκτες είναι ταυτόχρονα και ένας από τους πιο έμπειρους με 25 διεθνείς συμμετοχές.

Τα νέα πρόσωπα όπως ο Τζέιμι Λέβελινγκ, ο Τζόνι Μπούργκαρντ και ο Τιμ Κλάιντινστ είναι βασικοί στις ομάδες τους αλλά χωρίς καμία εμπειρία από διεθνή αγώνα.

«Αν και είναι κρίμα που αυτή τη φορά πρέπει να κάνουμε χωρίς κάποιους βασικούς που είναι τραυματίες και πρωταγωνίστησαν στο Euro το καλοκαίρι, ανυπομονούμε να δούμε τους νέους παίκτες μας στο περιβάλλον της ομάδας και στην προπόνηση», δήλωσε τη Δευτέρα ο Νάγκελσμαν.

Η δεξαμενή από τους οποίους μπορεί να αντλήσει παίκτες ο εκλέκτορας της Γερμανίας μοιάζει να είναι πολύ περιορισμένη. Ο Καρίμ Αντεγιέμι δεν έχει συνέπεια ενώ είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο Γιουσούφα Μουκόκο και ο Αρμέλ Μπέλα-Κότσαπ που συμπεριλήφθηκαν στην ομάδα του Μουντιάλ του 2022 δεν έχουν κληθεί από τότε. Η εξέλιξη του 21χρονου επιθετικού Μαξιμίλιαν Μπάιερ μοιάζει να έχει τελματώσει από τότε που πήρε μεταγραφή για την Ντόρτμουντ.

Ο Νάγκελσμαν θα αναγκαστεί να στηριχθεί στον Σερζ Γκνάμπρι που επέστρεψε στην εθνική ομάδα ύστερα από 11 μήνες. Χαρακτηριστικό των τεράστιων αλλαγών που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα είναι πως ο επιθετικός της Μπάγερν με τα 22 γκολ που έχει πετύχει στη Μάνσαφτ είναι πρώτος σκόρερ μεταξύ όλων των τελευταίων κληθέντων!